SON DAKİKA
Turizm Salı 03 Eylül 2024 14:02

ENUYGUN, EYLÜLDE GEZİLEBİLECEK TATİL ROTALARINI DERLEDİ

Enuygun, eylülde sakin doğayla baş başa bir tatili tercih edenler için Akdeniz ve Ege'nin sakin tatil rotalarını listeledi.

Enuygun, eylülde gezilebilecek tatil rotalarını derledi

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Akdeniz'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Ege'de ise Assos, Çeşme, Marmaris, Datça ve Kaş listenin ilk sıralarında yer alıyor.

Akdeniz'in üçüncü büyük adası olan KKTC, ince kumlu sahilleri ve antik kalıntıları ile hem deniz hem kültür turizmini bir arada sunuyor. Kilometrelerce uzanan sahil şeridi, tarihi kültürel zenginlikleri, otelleri ve çeşitli eğlence aktiviteleriyle KKTC, tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor.

Doğa gezileri, tekne turları, tüplü ve tüpsüz dalış için de uygun olan bu rotada Beşparmak Dağları'nın eteklerinde yer alan ve gotik mimarinin izlerini taşıyan Bellapais Manastırı, Girne Kalesi ve Büyük Han görülmeye değer yerlerin başında geliyor.

Tatilciler havalimanından araç kiralama seçeneğini tercih edebilir, uçaktan indiklerinde havalimanından aracını alıp adayı hızlıca keşfetmeye başlayabilir, ayrıca gecelik 2 bin 664 liradan başlayan fiyatlarla konaklama seçenekleri bulabilir.

Çanakkale'de sakinliğiyle ön plana çıkan Assos, sonbahara girmeden huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ilk sıralarda yer alıyor. Mavi bayraklı plajları, Kaz Dağları'nın tertemiz havası ve soğuk deniziyle Kuzey Ege'deki Assos, serinlemek isteyen tatilciler için ideal.

Yeşilin mavi ile kucaklaştığı Assos, deniz tatilinin yanı sıra tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkmak isteyenlere de hitap ediyor. Eylül tatil rotasında Assos'u tercih edecekler Kadırga Koyu ve Yeşil Liman'da denize girebilir, Behramkale'yi gezerek tarihi koklayabilir.

Öte yandan ziyaretçiler Assos Antik Kenti'ni keşfedebilir, Athena Tapınağı ve Antik Liman gibi tarihi yerleri gezme fırsatı yakalayabilir.

- "Datça, sakin bir tatil rotası için tercih edilebiliyor"

Muğla'da yeşille mavinin buluştuğu doğası, tarihi yapısı, berrak denizi ve beyaz kumlarıyla Datça, sakin bir tatil rotası için tercih edilebiliyor. Deniz suyu sıcaklığının bu ayda ortalama 26 derece olduğu ilçede, serin suların tadı çıkarılabiliyor. Keşfedilmeyi bekleyen 52 farklı koyu bulunan Datça'nın popüler koyları arasında Palamutbükü, Ovabükü ve Kargı Koyu bulunuyor. Koyların ardından tarihi taş evleri, dar sokaklarıyla nostaljik bir atmosfer sunan Eski Datça gezilebilir.

Şehrin panoramik manzarasını görmek isteyenlere, antik dönemden günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Datça Kalesi ve Helenistik döneme ait kalıntıların yer aldığı Knidos Antik Kenti öneriliyor. Sıcak yaz havasının devam ettiği ve kalabalıkların azalmaya başladığı eylül ayı, İzmir Çeşme'nin tarihi dokusunu ve berrak denizini tadını çıkarmak için eşsiz bir fırsat sunuyor.

Tarihi Çeşme Kalesi’ni ziyaret edebilir, kale duvarlarından şehrin manzarasını yakalayabilirsiniz. Çeşme'nin gözdesi Alaçatı'nın tarihi taş evleri arasında dolaşabilir, butik dükkanlarda alışveriş yapabilirsiniz.

Rüzgar sörfü yapmak isteyen tatilciler, Alaçatı'da ekipman kiralayarak sörfün de tadını çıkarabilir.

Yaz mevsiminin devam ettiği gözde sahillere sahip Muğla Marmaris’te bu ayda hava sıcaklığı 31 derecelere kadar çıkıyor. Ortalama deniz suyu sıcaklığı ise 27 dereceyi buluyor.

Uzunyalı, İçmeler Koyu, Turunç Koyu Plajları'nın yanı sıra dünyaca ünlü Kleopatra Plajı'nın altın kumlarında yazı yaşamaya devam edebilirsiniz. Tekne turu yaparak Cennet Adası'nı keşfedebilir, plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Marmaris'in geçmişine küçük bir yolculuk isteyenler ise Marmaris Kalesi ve içindeki müzeyi görülmeye değer.

Akdeniz'de, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Antalya Kaş, eylül ayında dinlendirici ve keşif dolu bir tatil vadediyor. Türkiye'nin en güzel plajlarından Kaputaj ve Patara'nın yer aldığı bu tatil beldesi, dalış meraklıları için de en ideal rotalardan.

Muhteşem manzaraları ve deniziyle görenleri büyüleyen Kaş'ta pek çok uygarlığın izine rastlamak mümkün. Simena, Aperlai, İsinda, Kyaneai, Patara, Xanthos antik kentleriyle kral mezarları ilçede mutlaka gezilip keşfedilmesi gereken yerlerden. Yürüyüş rotaları ve doğa yürüyüşleri için de harika bir konuma sahip Kaş'ta özellikle Likya Yolu ile Kaş ve ötesine yürünebilir ve birçok güzellik bir arada keşfedilebilir.