Dolar $
33.14
%0.18 0.06
Euro €
35.9
%0.32 0.11
Sterlin £
42.56
%0.07 0.02
Çeyrek Altın
4212.55
%0.54 22.23
SON DAKİKA
Haber Merkezi | EKONOMİ Çarşamba 31 Temmuz 2024 07:14

ENHANCER BUSİNESS PLATFORM HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile yürütülen "Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon için Girişimcilik Kapasitelerinin iyileştirilmesi (ENHANCER)" projesi kapsamında geliştirilen "Enhancer Business Platform", hizmete sunuldu.

Enhancer Business Platform hizmet vermeye başladı

Girişimcilik ekosisteminde yer alan tüm paydaşların bir araya getirilmesini ve küçük işletmelerin de ivme kazanmasını hedefleyen ENHANCER projesi kapsamında hayata geçirilen platform, yılın 365 günü açık olacak ve dijital bir fuar hizmeti mantığında çalışacak.

ENHANCER Business Platform’da girişimciler kendi aralarında etkileşimde bulunurken, diğer taraftan yatırımcılarla, mentorlarla ve diğer aktörlerle birebir iletişime geçebilecek. Özellikle girişimcilerin fikirlerini, ürünlerini ve iş modellerini ön plana çıkarmak üzere hayata geçirilen platform, farklı alanlardaki duyuru ve etkinlik takvimleriyle devlet desteklerine ulaşma ve yeni iş birlikleri geliştirme konularında da fayda sağlayacak.

Ücretsiz olarak hizmet sunan bu Platform; Türk vatandaşlarının ve Geçici Koruma Altındaki Suriyeli girişimcilerin sosyo-ekonomik olarak güçlenmesinin yolunu açmasının yanında, istihdam ve geçim olanaklarını artırarak sürdürülebilir kaynaklarının oluşturulmasını da hedefliyor.

ICMPD Türkiye Temsilciliği Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu; “2020 yılında başlattığımız ENHANCER projesi ile Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik birçok program ve hibe desteğini hayata geçirdik. Bu kapsamda Türkiye genelinde farklı illerde ihtiyaçlara yönelik araştırmalar ve bu araştırmaların çıktıları doğrultusunda çok çeşitli çalışmalar yürüttük. Farklı alanlarda iş fikirleri ve girişimleri olan çok değerli insanlarla tanıştık ve desteklerimizle ivme kazanan yüksek potansiyeldeki girişimlerin gelişmesine tanıklık ettik. Saha izlenimlerimiz ve araştırma çalışmalarımızın çıktıları doğrultusunda, platformun girişimcilere hangi alanlarda değer katacağını düşünerek, titiz bir çalışma sonucu ENHANCER Business Platformu hayata geçirdik. Platform, sadece yurtiçinden değil, yurtdışından da girişimci – yatırımcı buluşmalarına zemin hazırlayacak nitelikte tasarlandı.” dedi.

Pek çok fırsatın bir arada bulunacağı ENHANCER Business Platform’da;

Finansman, eğitim ve mentorluk programları, finansman destekleri ve uluslararası kuruluşların hibe çağrılarının duyuruları, fuarlar, konferanslar, web seminerleri, eğitimler, zirveler, ağ kurma ve iş birliği geliştirmek için diğer önemli etkinlikler bulunuyor. Bunların yanı sıra ilgili yasal düzenlemelerden, girişimcilik yolculuğuna başlamak için gereken kılavuzlara kadar girişimciler için faydalı bilgilerin yer aldığı bir kütüphane ve girişimciler için ilham verici başarı hikâyeleri yer alıyor.

Platformun kullanıcıları tarafından oluşturulan tüm iş birliği fırsatları:

Platformun hedef kitlesi, iş fikirlerini tanıtmak, diğer girişimcilere kolay erişmek ve mentorlar ile bir araya gelmek isteyen girişimciler; yeni iş modellerini takip eden ve iş birlikleri geliştirmeyi hedefleyen yatırımcılar; girişimcilere destek verebilecek alanlarda çalışan hizmet sağlayıcılar, herhangi bir ihtiyaca yönelik ürün veya hizmet arayışında olan ve bu temelde iş birlikleri oluşturmak isteyen tüm katılımcılar olarak sıralanıyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR