Dolar $
32.89
%0.17 0.05
Euro €
35.34
%0.6 0.21
Sterlin £
41.67
%0.2 0.08
Çeyrek Altın
4029.29
%0.39 15.58
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Enerji Cuma 14 Haziran 2024 09:39

ENERJİSA ÜRETİM'DEN KADIN TEKNİSYENLER PROGRAMI

Enerjisa Üretim, sektörde fırsat eşitliği sağlamak ve kadın istihdamını artırmak amacıyla "Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadın Teknisyenler" programını duyurdu.

Enerjisa Üretim'den kadın teknisyenler programı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Enercon iş birliği ile kadın istihdamında öncü adımlar atıyor. Program, enerji sektöründeki en yeni teknolojik gelişmeleri yakından tanıma imkanı sunarken, santral gezileri ve liderlerle gerçekleştirilen buluşmalar sayesinde çeşitli öğrenme deneyimleri de kazandıracak. Rüzgar santrallerinde geleceğe yön verirken, bu eğitim ve çalışma imkanları ile katılımcılar kariyer yolculuklarına sağlam bir başlangıç yapacaklar. Aday değerlendirme sürecinin ardından 1 Temmuz itibarıyla başlayacak ve 8 hafta sürecek teknik eğitim programında, katılımcılar teknik bilgi ve yetkinliklerini geliştirme fırsatı bulacak. Eğitimlerin sonunda, sektörde çalışmak üzere kadın teknisyenler Enerjisa Üretim ve Enercon'un işleteceği rüzgar santralinde istihdam edilecek. İşletme teknisyen ekibi ve servis teknisyen ekibi, sadece kadınlardan oluşacak ve çalışanlar, işletme süreçlerinin her aşamasında aktif rol alacak. Katılımcılar, Türkiye'nin önde gelen rüzgar enerjisi uzmanlarından eğitim alarak, rüzgar santrallerinde deneyim kazanma şansı elde edecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, Enerjisa Üretim olarak 2019'da BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Enerjisa Üretim olarak 2019'da BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'nin (WEPs) imzacısı olduk. Yine Enerjisa Üretim olarak kariyerine güçlü bir adımla başlamak isteyen kadın öğrencilere destek vermeyi hedefleyen 'Womentum' programını düzenliyoruz. Bir diğer programımız olan 'Rüzgarı Enerjiye Dönüştüren Kadınlar' projemizle yeni mezun kadın mühendislerin sektörümüz için yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Kadın istihdamı odaklı bu yolculukta ilerlerken yeni yapılacak olan santrallerimizden birini, güvenliğinden işletme operatörüne, bakım teknisyeninden mühendisine tüm kadroları kadınların yönettiği bir santral haline getirmek istiyoruz. Bu da bir pozitif ayrımcılık değil zihinlerdeki önyargıyı kaldırmak, kadınların uçtan uca bu işi yapabileceğini aslında işin kadını erkeği olmadığını göstermek. Toplumsal cinsiyet eşitliği enerji dönüşümü hamleleri adına çok önemli bir yerde duruyor. Enerjisa Üretim olarak, dönüşümün yaşanması ve önyargıların ortadan kalkması için bu konuda kararlıyız ve konuya sahip çıkıyoruz."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR