SON DAKİKA
Enerji Salı 01 Mart 2022 02:37

ENERJİNİN YOĞUN GÜNDEMİ ICCI 2022'DE BELİRLENECEK

Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın en büyük uluslararası enerji fuarı ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, 16-18 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde enerjinin devlerini bir araya getirecek. T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK'nın desteği ile Sektörel Fuarcılık ve Kojentürk Derneği tarafından 26.sı düzenlenecek fuarda eş zamanlı olarak ICCI 2022 Konferansları yer alacak. ICCI 2022, uluslararası yeni yatırım ve iş birliklerinin gerçekleştirileceği önemli bir platform olmanın yanı sıra, içeriğinde yer alan birçok etkinlik ile de enerji sektörünün gündemine damga vuracak…

Enerjinin yoğun gündemi ICCI 2022'de belirlenecek

Ana teması İklim Değişikliğine Duyarlı, Sürdürülebilir, Verimli Enerji Dönüşümü olarak belirlenen ICCI 2022 Konferansları’nda 3 gün boyunca 4 salonda 40’a yakın oturum gerçekleştirilecek. ICCI 2022’ye İtalya, Almanya, Danimarka, Finlandiya, İsrail, Azerbaycan, İran, Fas ve Angola’nın çeşitli bakanlıkları, dernekleri ve organizasyonlarından üst düzey konuklar katılacak.

 

ENERJİDE DİJİTALİZASYON VE DOĞALGAZDA ARZ GÜVENLİĞİ ÖNE ÇIKIYOR

ICCI 2022 konferansları, 16 Mart’ta Elektrik ve Doğalgazda Arz Güvenliği oturumuyla başlıyor. Bu konuyu geçen yıl gerçekleşen COP26 zirvesiyle birlikte dünya gündeminde önemli bir yer sahibi olan İklim Değişikliği’ne Karşı Küresel Çabalar takip ediyor. Bu paneller haricinde 2050’ye Doğru Enerji Geçiş Sürecinde Türkiye’nin Yerli Teknoloji Stratejileri, Yatırımcılar Oturumu, Varlık Yönetimi ve Optimizasyon, Enerji’de Dijitalizasyon, MÜSİAD “Enerjide Akıllı Üretim ve Tüketim”, DEİK  “Küresel Pazarlarda Enerji Alanında Oyuncu Olmak: Yurtdışında Enerji İş Birlikleri” oturumları gerçekleşecek.  

 

Fuarın ikinci günü 17 Mart’ta AB’nin Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Vergisi tartışılacak. 2015 yılında imzalanan Paris İklim Anlaşması’ndan sonra Avrupa Komisyonu tarafından 2020’de son halini alan mutabakat, 2050’ye kadar AB’yi karbon nötr yapmayı hedefliyor. Türkiye’nin AB ile olan ticaret hacmi düşünüldüğünde büyük önem taşıyan süreç aynı zamanda son yıllarda gerileyen AB-Türkiye ilişkilerini yeni bir boyuta taşımak için önemli bir adım niteliği taşıyor. 

 

 

TÜRKİYE YILLIK 3.4 MİLYON TON YEŞİL HİDROJEN POTANSİYELİNE SAHİP

ICCI Konferanslarının ikinci günü olan 17 Mart’ta gerçekleşecek Türkiye’de “YEŞİL HİDROJEN” oturumu oldukça önem taşıyor. Birçok ülkenin belirlediği karbonsuzlaşma hedefleri göz önünde alındığında önemli bir enerji üretim kaynağı olarak öne çıkan hidrojen, Türkiye’de hatırı sayılır bir potansiyele sahip. SHURA Enerji Dönüşümü Merkezi, Türkiye’nin 2050’de yıllık 3,4 milyon ton yeşil hidrojen üretme potansiyeline sahip olduğunu öngörüyor. 17 Mart oturumlarında ayrıca sera gazları üretimini azaltmaya yönelik Dekarbonizasyon süreci gözden geçirilecek, Hidrojen Üretim Teknolojileri ve Biyo Kaynaklardan Enerji Üretimi’nin detayları incelenecek. 

 

Fuarın son gününde ziyaretçiler Enerjisini Üreten Kentler, Bölgesel Enerji, Seralar oturumunda Cogen Europe ve Danimarka Enerji Ajansı’ndan uzmanları dinleme fırsatı bulacaklar. Aynı gün içerisinde karbon ayak izimizi azaltmak için Yenilenebilir Enerjide Türkiye’nin Yol Haritası çizilecek. 18 Mart’ta öne çıkan diğer başlıklar arasında Siber Güvenlik, Uzaktan İzleme Sistemleri, Hidrojen Ekonomisi, Israilli Smart Energy Association ve Alman Enerji Ajansı - DENA’nın oturumları da yer alacak. 

 

ICCI 2022’de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı; EÜAŞ, TEDAŞ, TEİAŞ, TEMSAN ve BOTAŞ gibi kamu kurumları ile EPDK ve ETKB gibi yasa koyucular, sanayi odaları ve organize sanayi bölgeleri, sektörün önde gelen 21 derneği (BİYODER, BİYOGAZDER, DEİK, Digit4Turkey, DÜRED, ELDER, EMSAD, ENSİA, EPİDER, ETMD, EYODER, GAZBİR, JESDER, KBKB, JED, MÜSİAD, SHURA, TTMD, TÜBİTAK, TÜREB, TÜSİAD) ve fuara katılan firmalar yer alıyor.