ENERJİNİN VE EĞLENCENİN KALBİ DİCLEFEST'TE ATIYOR
Dicle Elektrik tarafından hayata geçirilen DicleFest'in ilki; enerji, bilim ve teknolojiyi halkla buluşturmak amacıyla Diyarbakır'da başladı.

Festivalde; dev planetaryum çadırından enerji deneyim alanlarına, çocuklara ve gençlere yönelik etkinliklerinden konserlere kadar birçok içerik yer alıyor. Diyarbakır’daki programı 1 Haziran’da sona erecek olan DicleFest, önümüzdeki dönemde Batman, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta 5’er gün boyunca sürecek şekilde düzenlenmeye devam edecek.
Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, hizmet verdiği illerde enerji bilincini artırmak ve gerçekleştirdiği teknoloji yatırımlarını doğrudan halkla buluşturmak amacıyla DicleFest’i hayata geçirdi. “Enerjisi Bitmeyen Festival” mottosuyla, 28 Mayıs’ta Diyarbakır Park 75’te başlayan festival, hem bilimsel hem de kültürel yönleriyle dikkat çekiyor. Etkinlik alanında kurulan planetaryum, deney istasyonları, teknoloji tanıtım alanları, çocuklara ve gençlere yönelik yarışmalar ve sahne etkinlikleriyle her yaştan ziyaretçiye hitap eden çok yönlü bir festival atmosferi sunuluyor.
DicleFest’te enerjinin yolculuğu anlatılıyor
Festivalin en dikkat çeken bölümü olan planetaryumda, “Elektriğin Yolculuğu” adlı özel bir film gösteriliyor. Film, elektriğin üretimden dağıtıma kadar olan sürecini ve Dicle Elektrik’in bu süreçte geliştirdiği dijital ve altyapı yatırımlarını anlatıyor. Katılımcılar filmi 360° görüntülü video olarak izleyebiliyor. Festival alanında planetaryumun yanı sıra enerji deney alanlarında Van de Graaff jeneratörü ve plazma küresi gibi uygulamalı istasyonlar yer alıyor. Söz konusu alanlar, özellikle çocukların elektriği eğlenceli biçimde deneyimlemesini sağlıyor.
Bölgenin ünlü isimlerden unutulmaz performanslar
Festival boyunca bilgi yarışmaları, çocuklara yönelik interaktif etkinlikler ve konserler de ziyaretçilere sunuluyor. Bu kapsamda DicleFest’in ilk 3 gününde Ferat Üngür, Dicle Müzik Kulübü, Amida Eyvan Ekibi
sahne alarak izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Etkinlikte bugün saat 21:00’de ise Grup Kibele güçlü performansıyla sahne alacak.
DicleFest’in, Diyarbakır’ın ardından 18 Haziran’da Batman’da ve önümüzdeki dönemde Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Şırnak’ta düzenlenmesi planlanıyor. Dicle Elektrik her ilde beş gün sürecek festival serisinde, enerji vizyonunu ve teknoloji odaklı dönüşümünü halkla buluşturacak.