Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Sürdürülebilirlik Çarşamba 07 Haziran 2023 08:22

ENERJİDE GELECEK, DEPOLAMA SİSTEMLERİNDE

Seza Şirketler Grubu Enerjiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selin Açık, "Enerji alanında Türkiye'nin geleceği depolama sistemlerinde" dedi. Açık, depolama sistemlerinin yanı sıra üretim tesislerinin öz tüketimi için de güneş enerjisi santrali yatırımlarına devam edeceklerini ifade etti.

Enerjide gelecek, depolama sistemlerinde

Sürdürülebilir enerji yatırımları kapsamında güneş ve rüzgâr enerjisine dayalı depolamalı elektrik üretim tesisleri kurmak için 2022 yılında önlisans başvurusu yapan Seza Şirketler Grubu, bu alandaki çalışmalarına hız verdi. Başta Trakya olmak üzere İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde 13 ayrı noktada toplam 302 MW’e (megavat elektrik) depolama kapasitesi oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Seza Şirketler Grubu Enerjiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Selin Açık, enerji alanında dünyanın ve Türkiye’nin geleceğinin depolama sistemlerinde olduğunu söyledi. 

“TAMAMINI GÜNEŞTEN KARŞILAYACAĞIZ”

Depolama sistemlerinin yanı sıra üretim tesislerinin öz tüketimi için de güneş enerjisi santrali yatırımlarına devam edeceklerini belirten Açık, “Geçen yıl fabrika yanına 21 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali kurmuş, elektrik ihtiyacımızın yüzde 30’unu güneş enerjisinden karşılamaya başlamıştık. Şimdi bu yatırıma ek olarak, 50 MWp kapasiteli bir santral daha kuracağız. Bu yıl içinde kurulumuna başlayacağımız yeni santral tamamlandığında fabrikanın elektrik ihtiyacının tamamı güneşten yani temiz enerji kaynağından karşılanmış olacak” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR