Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Pazartesi 25 Aralık 2023 15:10

"EN YENİLİKÇİ 50 ŞİRKET" LİSTESİNDE YER ALDI

Fast Company'nin "En Yenilikçi 50 Şirket" listesine ikinci kez seçilen Yemeksepeti, sürdürülebilirlik ve yenilikçilik alanında öncü adımlarını "Karbon Sıfır Teslimat" projesiyle pekiştirdi. Yemeksepeti'nin çevre dostu politikalarını vurgulayan bu başarı, şirketin bu alandaki çabalarının takdir edildiğinin açık bir kanıtı olarak öne çıkıyor.

Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, Fast Company dergisinin prestijli “En Yenilikçi 50 Şirket” listesine ikinci defa seçildi. Geçen yıl otonom teslimat robotu YEBO ile listede yer alan Yemeksepeti, bu sene de “Karbon Sıfır Teslimat" çalışmalarıyla listeye girdi. Sürdürülebilirlik odaklı bu projesiyle Yemeksepeti, çevreye olan duyarlılığını ve yenilikçi yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdi.

Son üç yıldır atık yönetimi ve çevre projeleriyle karbon ayak izini dengeleyen ve sektöründe bir ilki gerçekleştiren Yemeksepeti, 2050’de net sıfır hedefine ulaşmak için doğa dostu teslimat modellerini başarıyla hayata geçiriyor.

Karbon Sıfır Teslimat’la yeşil dönüşüm

Lojistik ağını yeşil teslimat modelleriyle yeniden şekillendiren Yemeksepeti, hem çevresel tahribatı azaltmayı hem de yeni iş imkanları yaratmayı hedefliyor. Bisikletli kurye, yaya kurye, elektrikli motosiklet ve otonom teslimat robotu YEBO gibi yeniliklerle donattığı Karbon Sıfır Teslimat yaklaşımıyla Yemeksepeti, yeşil dönüşüm yolculuğunda kritik bir adımı başarıyla gerçekleştirdi.

Yemeksepeti’nin, 2023’ün başından itibaren 16 ilde aktif hale getirdiği yeşil teslimat modelleri, kısa süre içinde büyük başarılar elde etti. Yemeksepeti'nin bu başarısı, sürdürülebilirlik ve inovasyonun bir arada nasıl başarılı bir şekilde yürütülebileceğinin canlı bir örneği olarak gösteriliyor. Fast Company'nin bu prestijli listesinde yer alması, şirketin bu alandaki çabalarının takdir edildiğinin bir kanıtı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR