SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cumartesi 07 Eylül 2024 12:45

EMLAK PİYASASI DURMA NOKTASINA GELDİ

Gayrimenkul ve İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Solo Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Cengiz emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Emlak piyasası durma noktasına geldi

Ülkemizde neredeyse son bir yıldır emlak ve gayrimenkul sektörünün durma noktasına geldiğini dile getiren iş insanı Hakan Cengiz ülke olarak bir an önce doğru ve sağlam bir aksiyon planıyla bu sektörün tekrardan hareketlendirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Yabancı yatırımcı satışında da ciddi düşüşler olduğunu dile getiren Solo Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Cengiz ülkenin en önemli döviz kaynaklarından birisi olan bu sektörün bir an önce düzeltilmesi gerektiğini iyileştirmelere ve doğru aksiyon planlarına ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Cengiz, “Para piyasalarında sürekli değişen faiz oranlarının yanı sıra dolar euro gibi dövizde de artışların yaşanmasıyla emlak sektörü sekteye uğradı. Çünkü alım gücü tamamen değişti ve bu durum insanların parayı yastık altında bekletmesine sebep oldu hal böyle olunca emlak ve gayrimenkul sektörü de en durgun zamanına girmiş oldu ki bu Ülkemiz adına iyi bir durum değildir” dedi.

Cengiz, “Kredi piyasası Emlak sektörünü yerinden oynatabiliyor sektörü daima güncel ve canlı tutabilmek icin kredi ve faiz oranlarının iyileştirilmesi gerekmektedir dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nisan ayında konut satışı Bir önceki yılın aynı ayına göre %11.8'lik bir düşüş yaşıyor ve bu çok ciddi bir düşüştür. Aynı şekilde Merkez Bankası’nın da açıkladığı gibi konut fiyatları Mart ayında %52 arttı. Mayıs 2021’den bu yana emlak gayrimenkul sektörü ilk defa bu kadar düşüşe geçti diyen Hakan Cengiz, ipotekli konut satışları ve yabancılara konut satışları çok sert bir düşüş yaşıyor bir an önce taze kana ihtiyaç var” dişe konuştu.