SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 26 Eylül 2024 02:58

ELEKTRİKLİ VE HİDROJENLİ KAMYONLAR TANITILDI

MAN, taşımacılık sektöründe sürdürülebilirliği ön plana çıkararak IAA Transportation 2024 fuarında "Simplifying Business" sloganıyla elektrikli, hidrojenli ve dizel teknolojili kamyon tahrik sistemlerini sergiledi.

Elektrikli ve hidrojenli kamyonlar tanıtıldı

Fuarda hafif dağıtım taşımacılığı için geliştirdiği 12 tonluk elektrikli kamyonu eTGL'nin dünya prömiyerini gerçekleştiren şirket, 12 tondan 50 tona kadar geniş bir elektrikli kamyon portföyü sundu.

MAN Truck & Bus CEO'su Alexander Vlaskamp, "CO2 içermeyen yük taşımacılığına geçiş, elektromobilite ile sağlanmalı," dedi. Şirket, yeni PowerLion aktarma organları ve D30 motoruyla dizel tahrik sistemini daha verimli hale getiriyor.

eTGL, 235 km’ye kadar menzil sunarak şehir içi lojistikte CO2 emisyonu olmayan, sessiz bir çözüm sağlıyor. Ayrıca, eTGX ve eTGS ile birlikte 12 ila 50 ton arasında tamamen elektrikli kamyon seçenekleri sunuyor.

MAN, hidrojen yanmalı kamyonu hTGX'in prototipini de tanıttı. Bu araç, sıfır emisyonlu olarak 2025’ten itibaren belirli ülkelerde müşterilere sunulacak.

MAN, IAA 2024’te geri dönüşüm malzemeleri kullanarak standını tasarladı. Bu, etkinlik sonrası diğer ticaret fuarlarında da kullanılacak şekilde planlandı. MAN, IAA 2024 ile taşımacılık sektörünün karbonsuzlaştırılmasına yönelik kararlılığını ortaya koydu.