Dolar $
32.89
%0.16 0.05
Euro €
35.29
%0.47 0.16
Sterlin £
41.66
%0.17 0.07
Çeyrek Altın
4031.71
%0.45 17.98
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Otomotiv Perşembe 13 Haziran 2024 09:20

ELEKTRİKLİ BİSİKLET MARKASI TRİPY, CONNECT4MOBİLİTY ETKİNLİĞİNE KATILDI

Herkes için erişilebilir ve sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek amacıyla kurulan paylaşımlı elektrikli bisiklet markası Tripy, EIT Urban Mobility tarafından desteklenen ve Fark Labs Koordinatörlüğü'nde Sabancı Üniversitesi ortaklığında yürütülen #Connect4Mobility etkinliğine katılım sağladı.

Elektrikli bisiklet markası Tripy, Connect4Mobility Etkinliğine Katıldı
Sürdürülebilir ulaşıma katkı sağlayarak; herkes için erişilebilir, kullanışlı ve doğa dostu alternatif bir ulaşım çözümü sunmak için faaliyete geçen Tripy, elektrikli bisiklet alanında Sakarya, Eskişehir ve İzmir’de faaliyet gösteriyor. Elektrikli bisikletin daha etkin bir şekilde kullanılmasını hedefleyen şirket şehirlerdeki bisiklet altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmalarda ve projelerde yer alıyor. Şirket paylaşımlı elektrik sistemine ek olarak ulaşımda sürdürülebilirliği sağlamak adına elektrikli araç şarj istasyon ağını yaygınlaştırmayı hedefliyor. Ulaşımda karbon emisyon oranını azaltmayı hedefleyen Tiripy, gerçekleştirdiği çeşitli projeler ve iş birlikleri ile sektörde fark yaratarak Avrupa’nın en büyük bisiklet paylaşım sistemlerinden daha fazla ciro yapan bir şirket konuma yükseldi.

Tripy, elektrikli bisikletli ulaşımın sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve erişilebilirlik üzerindeki etkilerini ve Tripy'nin bu alandaki rolünü İzmir’de gerçekleşen girişimcileri, akademisyenleri, sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri ve karar alıcıları bir araya getiren #Connect4Mobility etkinliğinde anlattı. Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün alt oluşumlarından olan EIT Urban Mobility tarafından desteklenen Fark Labs Koordinatörlüğü'nde ve Sabancı Üniversitesi ortaklığında yürütülen EIT Urban Mobility RIS Hub Türkiye kapsamında, 'Connect4Mobility' Etkinliğinin 4'üncüsü ilk defa İzmir'de, İzQ İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlik bu yıl "Kapsayıcı ve Erişilebilir Kentsel Mobilite" temasıyla düzenlendi.

Tripy herkes için erişilebilir, kullanışlı, doğa dostu bir ulaşım alternatifi sunuyor

Etkinliğin Alternatif Mobilite paneline konuşmacı olarak katılan Tripy Genel Müdürü Ali Onuralp Ünal, ulaşımın sürdürülebilirlik, kapsayıcılık ve erişilebilirlik üzerindeki etkilerini ve Tripy’nin bu alandaki rolünü vurgulayarak, “Tripy olarak ana hedefimiz sürdürülebilir ulaşıma katkı sağlayarak; herkes için erişilebilir, kullanışlı ve doğa dostu alternatif bir ulaşım çözümü sunmak. Aynı zamanda elektrikli bisikletin daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak” dedi.

Tripy ile şehirlerdeki ulaşım algısı değişiyor

Tripy'deki operatörlerden elde edilen rakamları Tripy'deki operatörlerden elde edilen rakamları paylaşan Ünal, “Eskişehir'de, Tripy ulaşıma bir alternatif olarak var. Eskişehir'deki trafik sıkışıklığının en fazla olduğu saat 17.00-19.00 arasında trafik sıkışıklığını yüzde 4,4 azaltıyor. Aynı zamanda Eskişehir'de yine kamu sağlık harcamalarında bir yılda yaklaşık 1 milyon dolarlık kamu tasarrufu sağlıyor. Aktardığım tüm bu veriler aslında bisikletin topluma ne kadar fayda sağladığının sadece bir kısmı. En kalabalık büyük şehrimiz olan İstanbul’a baktığımızda ise trafik sıkışıklığının kente maliyetinin yıllık 20 milyar TL olduğunu verisine ulaşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz hesaplamalara göre bisiklet ile trafik sıkışıklığı yıllık yüzde 4,4 değil yüzde 1 dahi azaltılırsa, kamu tasarrufu 100 milyon TL yapıyor. Tripy olarak elektrikli bisikletlerin dünyayı değiştireceğine inanıyoruz. Elektrikli araç paylaşım platformumuzla bu doğrultuda ilerleyeceğiz. Tripy'e farklı modları da ekliyor olacağız. Şehirlerimizde ulaşım algısını değiştirmek istiyoruz. Bunun için Tripy, şu an İzmir'de en büyük alternatif ulaşımlardan biri olarak kullanımında" diye ekledi.

“Ulaşımda karbon emisyon oranını azaltmayı hedefliyoruz”

Konuşmasında şehirlerde bisiklet yollarının artırılması gerektiğine ve altyapı geliştirme çalışmalarının önemine dikkat çeken Ünal “Tripy ile elektrikli araç kullanımını yaygınlaştırarak ulaşımda karbon emisyon oranını azaltmayı hedefliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çeşitli projeler ve iş birlikleri ile sektörde fark yaratarak Avrupa’nın bisiklet paylaşım sistemlerinden daha fazla sürüş sayısı olan bir şirket konumuna yükseliyoruz. Hedefimiz gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakarak, çevre dostu ve sağlıklı ulaşımı teşvik etmek” diyerek sözlerini sonlandırdı.
ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR