Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.31
%0.48 0.17
Sterlin £
41.74
%-0.19 -0.08
Çeyrek Altın
3994.25
%-0.43 -16.9
SON DAKİKA
İsa ÖZGÜLLER | Otomotiv Perşembe 27 Haziran 2024 12:52

ELEKTRİKLİ ARAÇ BATARYA VERİMLİLİĞİNİ ARTIRACAK ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

Schneider Electric ve AVEVA, IN-CORE Systèmes ile ortaklık kurarak, elektrikli araç batarya üretimindeki verimliliği artıracak adımlar atacak.

Elektrikli Araç Batarya Verimliliğini Artıracak Önemli İş Birliği

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde lider olan Schneider Electric ve dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliği yönlendiren endüstriyel yazılımın küresel lideri AVEVA, elektrikli araç (EV) batarya üretiminde verimliliği artırmak için IN-CORE Systèmes ile ortaklık kurduğunu duyurdu. 

Bu ortak teklif, elektrot seviyesinden nihai hücre performansına kadar veri bağlantısı sağlayacak ve müşterilere süreçleri iyileştirmek için eksiksiz bir veri resmi sunacak.

EV pazarı hızla büyümeye devam ederken, batarya üretimi kalite, verimlilik ve iş sonuçlarını iyileştirmek için daha büyük bir baskı altında. Bu artan üretim, arıza modları ve süreç varyasyonu gibi yeni sorunlara yol açabilir ve bu da operasyonel, malzeme ve işçilik kayıplarına neden olabilir. 

Son yıllarda, EV batarya üretiminde malzemelerin %20'ye kadarının hurdaya ayrıldığı ve bir EV batarya hücresinin üretilmesi için 1 kWh enerjiye karşılık 47 kWh enerji gerektiği görülmüştür. Bu zorluklar, yalnızca daha büyük operasyonel içgörülerle hafifletilebilir.

Schneider Electric, AVEVA ve IN-CORE arasındaki ortaklık, elektrot seviyesinde veri izlenebilirliğini ele alarak üretim sürecine daha büyük veri bağlantısı getirecek. IN-CORE İzlenebilirlik Çözümü, kritik parametreleri elektrot üretimi, nihai hücre ve paket performansına bağlamak için AVEVA Sistem Platformu ile çalışacak ve müşterilere doğru zamanda ve doğru formatta ilgili verileri sağlayarak eksiksiz bir veri resmi sunacak. Bu, müşterilere aşağıdaki gibi olumlu sonuçlar sağlayacak:

  • Sahadaki sorunların daha hızlı giderilmesi
  • Atık azaltma
  • Üretim optimizasyonu
  • Malzeme optimizasyonu

"Operasyonel zorluklar, EV batarya üretiminde başarının önündeki en büyük engel," dedi Schneider Electric Mobility Segment Başkanı Christel Galbrun. "Talep arttıkça, kaliteyi ve verimliliği artırmalı, varyasyonu ve hurdayı azaltmalıyız. IN-CORE ile olan bu ortaklık, EV pazarına yeni veri bağlantısı seviyeleri sağlayacak ve müşterilerin tüm süreçlerde eksiksiz bir veri mimarisi oluşturmasına yardımcı olacak." 

IN-CORE Systèmes'de Michel POPOVIC, "Schneider Electric ile EV pazarındaki ana zorluklardan biri olan elektrot seviyesi veri bağlantısını ele almak için ortaklık yapmaktan memnuniyet duyuyoruz," dedi. "Birlikte, izlenebilirlik verilerini toplayabilir, değer zincirinin geri kalanıyla bağlantı kurabilir ve müşterilere anında değer katmak için bağlamlaştırabiliriz."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR