Dolar $
33.03
%0.26 0.08
Euro €
35.84
%0.07 0.02
Sterlin £
42.41
%-0 -0
Çeyrek Altın
4153.85
%0.22 8.87
SON DAKİKA
Şafak GÜVEN | GÜNDEM Pazartesi 29 Temmuz 2024 13:00

EKMEN: ÜLKE BÜYÜK BİR PSİKOLOJİK BUHRAN İÇERİSİNDEDİR

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, son 48 saat içerisinde yurt genelinde yaşanan şiddet olaylarına dikkat çekti.

Ekmen: Ülke büyük bir psikolojik buhran içerisindedir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, bir gazetecinin yaptığı bir hesaplamaya göre, son 48 saat içerisinde Türkiye genelinde birçok şiddet olayı yaşandığını söyledi.

Son 48 saat içerisinde yurt genelinde gerçekleşen olaylara ilişkin, "Manisa'da bir baba çocuklarının gözü önünde 8 kişi tarafından dövülerek öldürülmüş, Bingöl'de tedavi edilmesi gereken bir kişi 4 kişiyi öldürerek birçok kişiyi yaralamış, Bodrum'da bir kadın kocası tarafından kurşuna dizilmiş, Ankara'da bir kişi annesini defalarca bıçaklamış, Kırşehir'de bir güvenlik bekçisi ailesinin önünde alacaklısı polis tarafından öldürülmüş, Mersin'de bir vatandaş 3 kişiyi öldürmüş, Konya'da bir kişi ağabeyini öldürerek annesini yaralamış, Edirne'de bir kişi eşini öldürmüş, Gümüşhane'deki bir vatandaş iki kişiyi öldürmüştür; bunlar tespit edilen vakalar." dedi.

Ekmen, ülkenin büyük bir psikolojik buhran içerisinde olduğunu belirterek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere iktidarın ilgili birimlerini acil tedbirler almaya davet etti.

Konuşmasında son günlerde artan şiddet olaylarının ülkenin psikolojik sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkati çeken Ekmen, hükümetin ilgili birimlerinin acil tedbirler alarak bu buhranın önüne geçmesi gerektiğini vurguladı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR