Dolar $
33.03
%-0.15 -0.05
Euro €
35.95
%-0.57 -0.2
Sterlin £
42.67
%-0.71 -0.3
Çeyrek Altın
4180.89
%-1.92 -80.71
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 19 Temmuz 2024 18:00

EKMEN: MERSİN İŞ VE STK DÜNYASI DİKEN ÜSTÜNDEDİR

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Mersin Ana Konteyner Limanı'nın iptali ihtimaline dikkati çekti.

Ekmen: Mersin iş ve STK dünyası diken üstündedir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Ekmen, Mersin Ana Konteyner Limanının iptali ihtimalinin Mersin iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) tedirgin ettiğini belirtti.

Ekmen, Dün önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum, sonra AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları nedeniyle Mersin iş ve STK dünyası diken üstündedir. Bu büyük hassasiyetin nedeni 2004 yılında fizibilitesi yapılan, 2006 yılında yatırım programına giren, 2009 yılında ÇED raporu yayınlanan, 10 ve 11. kalkınma planlarında yer verilen ve Bakanlığın 2024 yatırım programında anılan Mersin Ana Konteyner Limanı'nın iptali ihtimalidir.” dedi.

Yapılan açıklamada, Adana Ana Konteyner Limanının tahsisinin sağlandığının belirtildiğini ve yetkililere teşekkür edildiğini ifade eden Ekmen, Bakanlık yetkililerinden talebimiz, bir an önce Mersin ana konteyner limanının süresi dolan ÇED raporunu yenileyerek işlemlerinin hızlandırıldığını kamuoyuna açıklamaları ve bu yöndeki kaygıların giderilmesidir.” diye konuştu.

Ekmen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Abdulkadir Uraloğluna seslenerek, Mersin Ana Konteyner Limanının iptaline yönelik kaygıların giderilmesi için gerekli adımların atılmasını talep etti. 

Mersin Ana Konteyner Limanı'nın iptali ihtimalinin Mersin'in ekonomik geleceği için büyük bir tehdit oluşturduğunu belirten Ekmen, yetkililerden bu konuda hızlı ve kesin adımlar atılmasını beklediklerini ifade etti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR