Dolar $
33.09
%0.29 0.09
Euro €
36.08
%0.21 0.07
Sterlin £
42.95
%0.24 0.1
Çeyrek Altın
4239.2
%0.93 38.62
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Pazar 14 Temmuz 2024 18:00

EKMEN: ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNİN TAMAMINI AK PARTİ ATADI

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Adalet Komisyonu'nda 9. Yargı Paketi üzerine yapılan görüşmelere katıldı.

Ekmen: Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamını AK Parti atadı

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, geçmişte yargı paketlerinin yenilik ve reform içeren hususlar için kullanılan bir ifade olduğunu belirterek, bu ifadenin de patentinin AK Parti’ye ait olduğunu ama paketin içinde yenilik ve reform içeren bir düzenleme olmadığını savundu.

Bahsi geçen paketin Anayasa Mahkemesi’nin iptal düzenlemelerini süresi dolmadan hayata geçirmeyi hedefleyen bir pakete dönüştüğünü söyleyen Ekmen, “Anayasa Mahkemesi’ne baktığımız zaman bu paket maksadı karşılayacak mıdır? Maalesef karşılamayacaktır. AK Parti'nin ilk on yılında hatırlarsınız, gerek Anayasa Mahkemesi gerek Danıştay’ın verdiği birçok karar bir yargı vesayeti tartışmasına konu olurdu” dedi.

Ekmen, Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamını AK Parti’nin atadığını belirterek, “Bu üyelerin oy birliğiyle verdiği kararlar, bugün kararların etrafından dolanmak suretiyle işlevsizleştiriliyor.” diye konuştu.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR