SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Salı 13 Ocak 2026 02:31

EDİRNE DAMIZLIK DAĞILIMI MERKEZ OLACAK

Edirne Valisi Yunus Sezer, Ari Damızlık Düve Üretim Merkezi Projesi kapsamındaki hayvan alımlarının ay sonuna kadar süreceğini söyledi.

Edirne damızlık dağılımı merkez olacak

Vali Sezer, Edirne'de hayvancılığı daha iyi bir şekilde elde etmek için üretimin çoğaltılmasını dile getirdi.

Projenin bölgesel hayvancılığına katkı sağlamasını sağlayan Sezer, "İlimizde arı işletmeciliğinin çoğaltılması ve damızlık düve üretimi Edirne'nin bir merkez olması için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın da talimatlarıyla sürdürülüyoruz. İlk hayvan için ayı içinde seçimler yapılıyor ve ilk damızlık düvelerimizi ay sonu getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Sezer, Ari Damızlık Düve Üretim Merkezinin Demirhanlı köyünde 1000 dekarlık alanda kurulacağını ve bölgede güneşi mera oluşturulacağını belirtti.

Valilik tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde büyük bir proje hazırlandığını dile getiren Sezer, şunları söyledi: "Projeye çok sayıda üreticimiz toplandı

Proje kapsamındaki programlara uygun mevcut mevcut araçlardan arınacak ve kayıt verileri tutulacak, veri damızlık organize tarım bölgeleri oluşturulacak.

Damızlık organize tarım bölgeleri ve krize uyan işletmelerde yetiştirilen hayvanlarla kent, Türkiye'nin damızlık düve üretim merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile birlikte 2010 yılında Dünya Sağlık Hayvanları Örgütü tarafından tek bölgeden bir bölge ilan edilmişti.

160x600 sol
160x600 sağ