Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Bahar BÜYÜKAHISHA | Perakende Perşembe 13 Haziran 2024 12:10

EBEBEK 'EMZİRME DESTEK PROJESİ'YLE ANNE VE BEBEKLERİN YANINDA

Bir damla anne sütünün bile bebekler için son derece değerli olduğunun bilinciyle hareket eden ebebek, 'Emzirme Destek Projesi' ile emzirme konusunda bebeveynlerin yanında olmaya devam ediyor. ebebek, daha fazla anne ve bebeğine dokunabilmek amacıyla Emzirme Destek Projesi'ni anlatan bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte proje çerçevesinde çeşitli nedenlerle bebeklerini emziremeyen annelerin, ebebek tarafından "Emzirme Destek Elçisi"ne yönlendirilerek 24 saat ücretsiz danışmanlık hizmeti verildiği de aktarıldı.

ebebek 'Emzirme Destek Projesi'yle anne ve bebeklerin yanında

Emzirmeyle ilgili sorun yaşayan annelere ulaşabilmek ve yardımcı olabilmek amacıyla başlattığı "Emzirme Destek Projesi" kapsamında ebebek, bu projede birlikte çalıştığı uzman ve diyetisyenlere yönelik bir eğitim etkinliği düzenledi. Emzirmenin önemi konusunda farkındalığın artırılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, ebebek Beslenme ve Diyet yöneticisi Diyetisyen Beyza Uyan ve Uzman Diyetisyen Orçun Kürüm sözcülüğünde verilen eğitimlerde anne sütünün çocuk sağlığının korunmasında eşsiz bir gıda olduğu vurgulandı. Etkinlikte ayrıca ebebek’in anne bebek beslenmesi özelinde geliştirdiği organik özel markalı (PL) ürünler tanıtıldı ve çeşitli emzirme ürünleri hakkında da bilgi verildi. Emzirme Destek Projesi, bebeklerin daha fazla anne sütü almasını sağlamak ve yetersiz beslenme kaynaklı çocuk ölümleri ile hastalık riskini azaltmayı amaçlıyor. 2021 yılında başlatılan "Emzirme Destek Projesi" ile bugüne kadar 56 bin anneye dokunan ebebek’in hedefi 100.000 anneye ulaşmak. 

Doğru emzirme teknikleri konusunda anneleri bilinçlendiriyor

ebebek, Emzirme Destek Projesi ile kapsamında eğittiği  “Emzirme Destek Elçileri” ile annelere emzirme konusunda birebir ve ücretsiz danışmanlık veriyor. Proje kapsamında ebebek; hemşirelik, ebelik, beslenme ve diyetetik bölümlerinde okuyan ve “Emzirme Destek Elçisi” olmak için başvuruda bulunan öğrencilerden seçilenlere ebebek’in beslenme ve diyet uzmanları ve emzirme danışmanları tarafından emzirmenin, emzirme döneminde beslenmenin ve ek gıdaya geçiş döneminin anlatıldığı iki günlük süre ile eğitim veriyor. Emzirme destek takımında yer almak için başvuruda bulunan hemşirelik, ebelik, beslenme ve diyetetik bölümlerinin 2. ve 3. sınıf öğrencileri ödev, genel yetenek testi, birebir mülakat ve eğitim sonrası sınav olmak üzere ebebek’in beslenme uzmanları tarafından dört aşamalı bir eleme sürecinden geçiriliyor. 

 

61 kişilik Emzirme Destek Elçisi ekibi 

Eğitimler sırasında beslenme ve emzirme danışmanlığı, bebek gelişimini yorumlama, gebelikte ve emzirme döneminde beslenme, ek gıdaya geçiş, bebekler için besleyici tarifler ve bebeği rahatlatacak gaz masajı teknikleri yer alıyor. Bu yıl tüm süreçleri başarı ile tamamlayan ve sertifikalarını alan adayların katılımı ile oluşturulan 61 kişilik Emzirme Destek Elçisi ekibi, 81 ilde annelere ücretsiz ve birebir danışmanlık veriyor. Anneler, paylaşılan emzirme teknikleri ile sütlerini artırma konusunda destek alırken, alınana destek sonrasında formül mama ile beslenen bebeklerin tamamen anne sütü ile beslenmesi sağlandı.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR