Dolar $
33.93
%-0.45 -0.15
Euro €
37.56
%-0.21 -0.08
Sterlin £
44.59
%-0.38 -0.17
Çeyrek Altın
4457.81
%-0.52 -23.18
SON DAKİKA
DÜNYA Pazartesi 02 Eylül 2024 13:07

E& ENTERPRİSE TÜRKİYE'YE AÇILIYOR

e& enterprise portföyünü GlassHouse'un SAP altyapı hizmet yetkinlikleriyle güçlendirerek Türkiye'ye açılıyor.

e& enterprise Türkiye'ye açılıyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin bulut ve SAP altyapı hizmetleri sağlayıcısı GlassHouse'un yüzde 100 hissesini 60 milyon dolar karşılığında satın alan e&'in dijital dönüşüm birimi e& enterprise, Türkiye'de faaliyetlere başladı.

Gerçekleştirilen satın almayla birlikte GlassHouse, e& enterprise'ın iştirakleri arasına katılırken, GlassHouse'un marka kimliğini koruyarak bağımsız bir şekilde faaliyet göstermeye devam edeceği bildirildi.

Bu yatırım ile e& enterprise portföyünü GlassHouse'un SAP altyapı hizmet yetkinlikleriyle güçlendirmenin yanında, finansal hizmetler sektöründe de kapsamlı dijital çözümler sunma yetkinliğini artıracak.

2004'te kurulan ve bulut hizmetleri sektöründe önemli bir oyuncu haline gelen GlassHouse, belirli coğrafyalarda 2 binden fazla işletmeye yönetilen bulut, iş sürekliliği, şirket içi yedekleme, özel egemen bulut ve SAP altyapı hizmetleri sunuyor.

Türkiye'nin en büyük 10 bankasından dokuzuna hizmet veren şirket, finansal hizmetler sektöründe faaliyet gösteriyor. Türkiye, Güney Afrika ve Katar'daki ofislerinde 150'den fazla uzman çalışanla faaliyet gösteren GlassHouse, Microsoft, Dell ve SAP gibi şirketlerin iş ortakları arasında yer alıyor.

- "Uçtan uca dijital dönüşümde bölgesel lider olma yolculuğumuzda cesur bir adım daha attık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen, e& enterprise Üst Yöneticisi (CEO) Salvador Anglada, GlassHouse'u e& ekosistemine dahil etmekten büyük heyecan duyduklarını belirtti.

Anglada, "Yeteneklerimizi güçlendirerek, dikey uzmanlık ekleyerek ve yüksek büyüme oranına sahip pazarlara açılarak değer teklifimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu satın almayla 33'üncü operasyonel pazarımız olarak Türkiye'de faaliyetlerimize başladık. Böylece uçtan uca dijital dönüşümde bölgesel lider olma yolculuğumuzda cesur bir adım daha attık." ifadelerini kullandı.

GlassHouse CEO'su Alp Bağrıaçık da GlassHouse'un, bu önemli yatırım dalgasının bir parçası olmasından büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

GlassHouse'un marka değeri ve teknik uzmanlığı ile e& enterprise'ın vizyonu sayesinde, BT altyapı hizmetleri alanında son yılların en büyük uluslararası doğrudan yatırımlarından (FDI) birini Türkiye'ye kazandırdıklarını aktaran Bağrıaçık şu değerlendirmede bulundu:

"60 milyon dolar seviyesindeki bu yatırım bununla da kalmayarak önümüzdeki 5 yıl boyunca yılda ortalama 10 milyon dolar seviyesinde doğrudan yatırım ile daha da büyüyecek. Bu motivasyon ile ekibimizi daha da büyüterek istihdam sağlayacak ve dijital dönüşüm alanında önemli bir teknoloji transferi gerçekleştireceğiz. Kendi marka kimliğimizle devam edeceğimiz bu yolculukta endüstrinin en yetkin takımı ile bölgemizde önemli bir hizmet ihracatı gücüne erişeceğiz. e&enterprise'ın güçlü portföyünden faydalanarak müşterilerimize yepyeni güvenlik çözümleri ve dijital dönüşümlerini hızlandıracak alternatif çözümler sunacağız."

ABONE OL