SON DAKİKA
FİNANS Pazar 15 Eylül 2024 10:27

DURUKAN ŞEKERLEME'NİN HALKA ARZINA 689 BİNİ AŞKIN YATIRIMCI

40 yıllık köklü geçmişe ve tecrübeye sahip şekerleme markası Durukan Şekerleme, 11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleşen halka arz sürecini başarıyla tamamladı. Halka arza 698 binin üzerinde başvuru ile 2,4 milyar TL tutarında talep geldi.

Durukan Şekerleme'nin halka arzına 689 bini aşkın yatırımcı

Şekerleme sektöründe 40 yıllık tecrübeye sahip Durukan Şekerleme’nin halka arzında talep toplama süreci başarıyla sonuçlandı. Deniz Yatırım liderliğinde, 11-12 Eylül 2024 tarihlerinde pay başına 17 TL sabit fiyatla gerçekleşen halka arzın toplam büyüklüğü 722 milyon 500 bin TL, şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 32,08 oldu.

Borsa İstanbul tarafından paylaşılan verilere göre; halka arzda toplam filtre edilmemiş veriler baz alındığında 698 bin 198 adet emir ile satışa sunulan adedin 3.27 katına tekabül eden 138,9 milyon adet nominal değerli paylar için 2,4 milyar TL tutarlı talep geldi. Dağıtım sonucunda 689 bini aşkın yatırımcıya 42 milyon 500 bin TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirildi.

Üretim kapasitesini artıracak yatırımlar

Durukan Şekerleme Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Durukan, tarihi bir eşiği geride bırakarak şirketin halka arzını başarıyla tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bu halka arzla birlikte Durukan Şekerleme’nin nesiller boyu oluşturup özenle büyüttüğü eşsiz kurum kültürünün daha da güçleneceğini ifade eden Durukan, “Yolumuza halka açık, yanımızdaki yüzbinlerce yatırımcının gücünü her adımımızda hissederek, daha şeffaf ve daha kurumsal bir yapıyla devam edeceğiz. Bu halka arzla birlikte işletme sermayemiz güçlenirken artan öz kaynaklarımızla yatırımlarımızı finanse edeceğiz" dedi.

Hedef sürdürülebilir büyüme

Durukan Şekerleme’nin üretim kalitesi ve çeşitliliğiyle, yaygın dağıtım ağıyla, 65 ülkeye yayılan ihracat faaliyetleri, yurtiçinde ve yurtdışında tanınan markalarıyla, Ar-Ge ve inovasyon gücüyle büyüyen bir marka olduğuna dikkat çeken Ertuğrul Durukan, “Halka arz olma konusundaki motivasyonlarımızdan biri de bu hızlı büyümeyi desteklemek, sürdürülebilir bir büyüme sağlamak oldu. Bunun için de öncelikle kapasite artırıcı yatırımlarımızı hayata geçirmek, buna paralel olarak 2024’ün ilk 6 aylık döneminde satışlarımız içinde yüzde 62 olan ihracat payını daha da yukarılara çekmek istiyoruz” diye konuştu.

Durukan Şekerleme paylarının 17 Eylül 2024 günü Borsa İstanbul’da çalacak ilk gong ile Borsa İstanbul Ana Pazar'da işlem görmeye başlaması planlanıyor.