Dolar $
33.69
%0.14 0.05
Euro €
37.15
%0.43 0.16
Sterlin £
43.7
%0.66 0.29
Çeyrek Altın
4450.19
%2.23 95.69
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Salı 13 Ağustos 2024 15:26

DÜNYADA DAMAT ŞIKLIĞINA İLGİ BÜYÜYOR

Damat Tween ve D'S damat markalarının global büyümesini emin adımlarla sürdüren moda kuruluşu Orka Holding, ocak-temmuz döneminde aralarında İtalya ve Hollanda'nın olduğu ülkelerde 10 yeni mağaza açtı. Öz kaynak kullanımı ile büyüyen grup, sonbahardan itibaren ABD, Polonya, Romanya ve Irak'ta da yeni mağazalar açacak.

Dünyada DAMAT şıklığına ilgi büyüyor

Damat Tween ve D’S damat ile erkek modasında dünya markalarıyla zirvenin ortağı olan Orka Holding, 2024 yılında da global büyümesini kararlıkla sürdürüyor. Lüks segmentte en iyi kalite ve şıklığı, konfor ve fonksiyonellik ile buluşturan grup, başta modanın kalbi İtalya olmak üzere Avrupa ve Orta Doğu’da da yoğun ilgi görüyor. Global moda kuruluşu, bu yılın ocak-temmuz döneminde Damat Tween markasıyla Azerbaycan ve Özbekistan’da birer, D’S damat markasıyla İtalya, Polonya ve Romanya’da ikişer, Hollanda ve Dubai’de de birer olmak üzere toplam 10 yeni mağaza açılışı gerçekleştirdi.

Dünya çapında 400’ün üzerinde mağazaya sahip grup, yılın kalan yarısında aralarında Amerika Birleşik Devletleri’nin de olduğu dört ülkede toplam altı yeni mağaza daha açacak.

Döngüsel moda ve teknoloji trendleri odaklı ilerliyor

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, sürdürülebilirlik felsefesi ve döngüsel moda odaklı ilerleyen iş süreçlerini üretken yapay zeka, sanal evren ve süper uygulamalar gibi stratejik teknoloji trendleri ile bütünleştirmenin çok ciddi uzmanlık gerektiren bir iş olduğuna dikkat çekti. Orakçıoğlu “Ve biz bunu başarıyoruz. Global moda endüstrisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrak taşıyıcısı bir kuruluşu olarak elde ettiğimiz her başarı, bizim için en büyük gurur kaynağıdır” dedi.

İtalya, Damat Tween ve D’S damat kalitesini övgüyle karşıladı

Geçen haziranda modanın kalbi İtalya’da Avrupa Genel Merkezi ve global showroom olan Orka Global’in açılışını yaptıklarını hatırlatan Orakçıoğlu “Bologna’da eş zamanlı açılışını yaptığımız iki önemli yatırımımız olan Orka Global ve Avrupa Lojistik Merkezimiz, lüks erkek giyimdeki köklü mirasıyla zirvede yer alan İtalyan moda endüstrisinde de büyük heyecan yarattı. Damat Tween ve D’S damat markalarımızın en iyi kalite işçiliği ve benzersiz tasarımları büyük bir övgüyle karşılandı. Bu bizim için çok büyük bir gurur. İtalya’da yatırımlarınızla da kalıcı hale gelmek, dünya erkek modasında liderliğimizi pekiştirecek çok güçlü bir adım. Aynı zamanda İtalya’nın moda mirasında olumlu katkı yaratacak ve karşılıklı kültürel bağlarımızı da güçlendirecektir” dedi.

Hollanda’da ilk günden yoğun ilgi var

Bu yıl Hollanda pazarına ilk kez giriş yaptıklarını vurgulayan Orakçıoğlu “Hollanda, dünyada sürdürülebilirlik talebinin en yüksek olduğu ülkelerden biri. Yaratıcı tasarım ve inovasyon konusunda da çok güçlü bir itibara sahip. Ürünlerinizden pazarlama stratejilerinize kadar her adımı oradaki müşterilerin tercihlerine uygun hale getirmeniz gerekiyor. Dolayısıyla bu ülkede yer almak bir moda markası için çok önemli bir başarı demek. Başkent Amsterdam’da açtığımız D’S damat mağazamıza ilk günden itibaren yoğun bir ilgi söz konusu. Bu anlamda önemli bir aşamayı daha geride bıraktık” dedi.

Azerbaycan ve Dubai başta olmak üzere Orta Doğu’daki müşterilerinin de markaların modern sofistikasyon ve zamansız zarafet karışımından çok etkilendiğini aktaran Orakçıoğlu “Öyle ki yerel influencerlar ve moda tutkunları, sosyal medyada heyecanlarını paylaşmak için birbiriyle yarışıyor” dedi.

Orakçıoğlu, yılın kalan yarısında şimdiden planlanan ABD’de Damat Tween, Polonya’da üç D’S damat, Irak’ta Damat Tween ve Romanya’ya da D’S damat olmak üzere toplamda altı yeni mağaza daha açacakları bilgisini de paylaştı.

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250