Dolar $
33.1
%0.3 0.09
Euro €
36.01
%0.01 0
Sterlin £
42.92
%0.16 0.06
Çeyrek Altın
4255.85
%1.33 55.07
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Kültür - Sanat - Magazin Pazar 14 Temmuz 2024 17:00

'DÜNYA MİRASI OLMA YOLUNDA MERSİN' DERGİSİNİN TANITIMI YAPILDI

Mersin Valiliği'nin himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün koordinesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nın katkılarıyla 'Dünya Mirası Olma Yolunda Mersin' dergisinin tanıtımı yapıldı.

'Dünya Mirası Olma Yolunda Mersin' dergisinin tanıtımı yapıldı

Tanıtımda Mersin’in UNESCO Geçici Miras Listesi’nde bulunan varlıkları, listeye teklifi yapılacak varlıklar ve arkeolojik kazı çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan programda yaptığı konuşmada Mersin'in keşfedilmeyi beklediğini söyledi.

Vali Pehlivan açıklamasında, "Aslında Türkiye’mizin her bir noktası ayrı bir değer taşıyor. Her bir noktası birbiri kadar kıymetli, birbiri kadar güzeldir. Mersin'imizde o güzellikler içerisinde gerçekten dünden bugüne tarihi yapılarıyla, doğal güzellikleriyle ön plana çıkan nadide bir şehrimizdir. Keşfedilmemiş birçok yönü ve özelliği olan bir şehirde yaşıyoruz. Sahip olduğu eserleriyle, miras niteliğinde değerleriyle, doğal yapılarıyla bir inci, pek çok sektörde sahip olduklarıyla, ürettikleriyle, elde ettiği başarılarla öncü bir şehirdir Mersinimiz." ifadelerine yer verdi.

"Mersin olarak ne kadar çok varlığa sahip olduğumuzu her vesile ifade ediyoruz." diyen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan "926 sit alanımız, 1642 de tescilli varlığımız var. Bunlar içerisinde 4 tanesi geçmiş yıllarda Dünya Kültür Mirası Listesi’ne teklif edilmiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın himayesinde çalışmalar yürütülerek geçici listeye dâhil olmuş. Biz istedik ki bu konuda yeniden bir farkındalık oluşturalım. Geçici listede olanları kalıcı listeye aldırmaya çalışalım. Geçici listeye yeni teklifler yapalım." dedi.

Programa; kurum ve kuruluşların, meslek odalarının ve turizm sektörünün temsilcileri, müze müdürleri ve akademisyenler katıldı.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR