SON DAKİKA
GÜNDEM Pazar 06 Ekim 2024 09:09

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ'NDE FYZOO'DA DOĞAYLA BULUŞUN

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo), 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde doğa ve canlıları koruma bilincini artırmayı hedefliyor.

Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde FYZoo'da Doğayla Buluşun

Koruma altında 140’ın üzerinde hayvan ve 300’ün üzerinde bitki türü ile otuz yıldır faaliyet gösteren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo), 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününü kutlarken ziyaretçilerine doğanın çeşitliliğini yakından tanıma fırsatı sunuyor.

4 Ekim, dünya genelinde yaban hayatın korunmasına dikkat çekilen, hayvan haklarına saygı gösterilmesini ve doğal yaşam alanlarının korunmasını teşvik eden önemli bir gün olarak kutlanıyor. FYZoo, bu özel günde ziyaretçilerine sadece keyifli bir ziyaret deneyimi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda doğanın zengin çeşitliliğini yakından keşfetme imkanı sunuyor. Parkta, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Kızıl Panda, Afrika Pengueni, Hint Gergedanı ve Çizgili Sırtlan gibi nadir türler, özel koruma altında tutuluyor ve bu türlerin yaşam değerlerinin korunmasına büyük önem veriliyor. FYZoo, bu değerli türlerin korunmasına yönelik yaptığı çalışmalarla doğanın geleceğini güvence altına alma misyonunu kararlılıkla sürdürüyor.

4 Ekim’de FYZoo’ya ziyaret ederek hem doğanın mucizelerini keşfedebilir, hem de yaban hayatın korunmasına yönelik projelere katkıda bulunabilirsiniz. Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü birlikte anlamlı kılmak için Fyzoo ziyaretçilerini parka bekliyor! Doğa ve canlı severlerin ziyaret noktası FYZoo haftanın her günü saat 10.00-18.00 arası açık.