Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Denizcilik Çarşamba 26 Haziran 2024 07:37

DÜNYA DENİZCİLİK SEKTÖRÜ BULUŞUYOR

Gemi Brokerleri Derneği tarafından düzenlenen Bosphorus Shipbrokers' Dinner, bin 500'ü yabancı, 2 bin 500 denizciyi ağırlamaya hazırlanıyor.

Dünya denizcilik sektörü buluşuyor
Türk denizcilik sektörünün dünyaya açılan en önemli etkinliklerinden biri olan ve Gemi Brokerleri Derneği (GBD) tarafından 6 defa düzenlenen Uluslararası Bosphorus Shipbrokers’ Dinner 28 Haziran 2024 Cuma akşamı gerçekleştirilecek. Gemi Brokerleri Derneği (GBD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şahin; BIMCO & FONASBA & FOSFA & ICS & HSA (Hellenic Shipbrokers' Association), VHBS (The Hamburg and Bremen Shipbrokers' Association) gibi dünya denizcilik sektörünün üst düzey kuruluşlarının yöneticilerinin de katılacağı ve tüm dünyada marka haline gelen Uluslararası Bosphorus Shipbrokers’ Dinner'da Prof. Hercules Haralambides'in de onur konuğu olarak hazır bulunacağını dile getirdi.

İstanbul’da bir araya geliyorlar

Şahin şunları söyledi: "Türk denizcilik sektörümüzün çatı kuruluşu olan İMEAK Deniz Ticaret Odamız her zaman olduğu gibi onursal sponsorumuz olarak listemizin en üstünde yer alıyor. Bu güzel organizasyonumuza gönülden destek veren tüm sponsorlarımıza Gemi Brokerleri Derneği Yönetimi olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Düzenleyeceğimiz Uluslararası Bosphorus Shipbrokers' Dinner etkinliğimiz kapsamında dünya denizcilik sektörünü İstanbul’da bir araya getirmemiz Türk denizciliği açısından da büyük önem taşıyor. Ülkemizin ve İstanbul’un tanıtımına ve turizm sektörümüze de ciddi katkı sağlamış oluyoruz. Ülkemizi uluslararası denizcilik camiasında en iyi şekilde temsil etmenin verdiği gurur ve şevkle altıncı defa ev sahipliği yapacağımız Bosphorus Shipbrokers' Dinner’da Türk denizcilik sektörüne emek veren tüm paydaşlarımız ve değerli üyelerimizle böylesine güzel ve keyifli bir organizasyona imza atacak olmanın heyecanı içindeyiz" 

Yemeğe bin 500'ü İngiltere'den 

Almanya'ya; Rusya'dan Çin'e; Gana'dan Norveç'e kadar çok sayıda ülkeden olmak üzere 2 bin 500 misafirin katılacağını belirten GBD Başkanı İsmail Şahin şöyle devam etti : "Bizim işimiz; sahip olduğumuz bilgi birikimi, tecrübe ve network ile uluslararası deniz taşımacılığına vesile olmaktır. Bu açıdan Türk denizcilik sektörü, Avrupa ve tüm dünyayla entegrasyonu en üst düzeyde yakalamıştır. Brokerler, armatörler, kiracılar, tersanelerimiz, limanlarımız, yağ, yakıt, kumanya, yedek parça ikmal ve yan sanayide hizmet veren tüm firmalarımız, uluslararası sularda çalışan ticari gemilerimiz ve ofislerimizden denizciliğin her sahasına kadar tüm Türk denizcileri uluslararası regülasyonlara göre belgeli ve eğitimli olarak tüm dünyada başarı ile memleketimiz temsil etmektedir" 

Ülkemiz için çalışmaya devam

"Asırlık Cumhuriyetimizi daha iyi yerlere taşımak için Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünüyoruz. Bu doğrultuda Türk denizciliğinin 2024 yılında daha da gelişmesi ve ilerlemesi için sektörümüzün tüm paydaşları ile birlikte Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu olarak değerli üyelerimizin katkılarıyla özellikle yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çok çalışıyoruz.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR