DÜNYA BORSALARINDA GERİLEME
Asya borsaları ve ABD borsası vadeli kontratları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomiye yönelik temkinli bakış açısı, Çin ile yaşanan gerilim ve yeni koronavirüs vakaları nedeniyle geriledi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %1.24 gerilerken S&P 500 endeksinin vadeli kontratları %0.61 geriledi.
Avustralya borsası, Avustralyalı düzenleyicilerin, Çinli bir şirket tarafından satın almaları reddedeceğine dair haberin ardından Çin ile ilişkilerin daha da kötüleşeceği endişesi nedeniyle %1.04 geriledi.
Çin borsası %0.8 Japonya'nın Nikkei endeksi %0.7 düştü. Güney Kore borsası Seul'deki koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle %2.11 düşüş kaydetti.
Fed politika yapıcıları ABD'nin toparlanmasına ilişkin belirsizlikleri vurgulayıncaya kadar piyasadaki risk iştahı yüksek seviyedeydi.
S&P 500 ve Nasdaq, büyük ölçüde Apple Inc. öncülüğünde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.
Apple hisseleri %1.4 yükselişle piyasa değeri 2 trilyon dolara ulaşan halka açık ilk ABD şirketi olurken, perakendeci Target ve Lowe'un güçlü bilançoları da risk iştahını artırdı.
Ancak risk iştahı, bazı Fed üyelerinin istihdamdaki toparlanma zaten yavaşladığı için ek gevşeme gerekebileceğini söylemesinin ardından hızla azaldı.
(Aşağıdaki veriler TSİ 0816 itibarıyladır. Yanında '*' işareti bulunanlar kapanış verileridir.)
Tahvil piyasası