Dolar $
33.08
%0.01 0
Euro €
35.78
%-0.04 -0.01
Sterlin £
42.44
%-0.33 -0.14
Çeyrek Altın
4154.01
%0.53 21.82
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | SAĞLIK Salı 30 Temmuz 2024 16:00

DSÖ: KUŞ GRİBİNE KARŞI MRNA AŞISI GELİŞİMİNİ İLERLETMEK İÇİN YENİ GİRİŞİM BAŞLATILDI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), düşük ve orta gelirli ülkelerdeki üreticiler için insan kuş gribi (H5N1) haberci RNA (mRNA) aşı adaylarının geliştirilmesini ve erişilebilirliğini hızlandırmayı amaçlayan yeni bir projenin başlatıldığını açıkladı.

DSÖ: Kuş gribine karşı mRNA aşısı gelişimini ilerletmek için yeni girişim başlatıldı

DSÖ’den yapılan açıklamaya göre, düşük ve orta gelirli ülkelerdeki üreticiler için insan kuş gribi (H5N1) haberci RNA (mRNA) aşı adaylarının geliştirilmesini ve erişilebilirliğini hızlandırmayı amaçlayan yeni bir proje bugün başlatıldı.

Bu çabayı, DSÖ ve İlaç Patent Havuzu (MPP) mRNA Teknoloji Transfer Programı'ndan yararlanarak Arjantinli üretici Sinergium Biotech yönetecek.

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Bu girişim, DSÖ'nün mRNA Teknoloji Transferi Programını kurmasının nedenini örnekliyor. Bu program, düşük ve orta gelirli ülkelerde daha fazla araştırma, geliştirme ve üretimi teşvik etmek ve böylece bir sonraki pandemi geldiğinde dünyanın daha etkili ve daha adil bir yanıt vermeye daha iyi hazırlanmasını sağlamak için tasarlandı." dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR