Dolar $
32.49
%0.25 0.08
Euro €
34.69
%0.29 0.1
Sterlin £
40.57
%0.16 0.06
Çeyrek Altın
3905.91
%0.76 28.93
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | GÜNCEL Perşembe 18 Nisan 2024 16:00

DS AUTOMOBİLES SÜRÜCÜSÜ VERGNE, MİSANO'DAN TOPLAM 14 PUANLA AYRILDI

Formula E'de ikişer defa Pilotlar ve Takımlar Çifte Şampiyonluğu bulunan DS Automobiles, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın 10. sezonunun yedinci yarışı olan Misano'da önemli kazanımlar elde etti. Jean-Eric Vergne, Misano'dan toplam 14 puanla ayrıldı

DS Automobiles sürücüsü Vergne, Misano'dan toplam 14 puanla ayrıldı

Açılış turlarından itibaren en iyiler neredeyse sürekli değişti. JEV, bir noktada liderliği ele geçirdi ancak güvenlik aracı çıkmadan hemen önce birkaç sıra geriledi. Cumartesi günü altıncılığı devraldıktan sonra pazar günü yedinci olan Jean-Eric Vergne, Misano'dan toplam 14 puanla ayrıldı.

Tecrübeli pilotun yedi yarışın altısında elde ettiği puan, gösterdiği istikrarı kanıtlar nitelikte. İki kez Formula E şampiyonu olan JEV, sezonun henüz yarısı bile tamamlanmamışken geçici sürücüler klasmanında altıncı sırada yer alıyor ve her şey yolunda gidiyor. Diğer taraftan pazar günü Stoffel Vandoorne için unutulması gereken bir yarış oldu.

Belçikalı sürücü, sıralamalardaki yüksek performansının ardından, grubun ortasında yaşanan bazı temasların kurbanlarından biri oldu. Vandoorne, aracının hasar gören gövdesini onartmak için pite girmek zorunda kalarak başarılı bir sonuç elde etme şansını kaybetti. Yarışın sonunda diğer tüm sürücüleri de etkileyen bir akü sorunu Stoffel'i pistin kenarında durmaya zorladı. 

Yarışla ilgili değerlendirmede bulunan DS Performance Direktörü Eugenio Franzetti, "Misano'daki bu uzun hafta sonundan mükemmel performansımızın bilincinde olarak ama aynı zamanda yeterli puan alamadığımız için biraz da hayal kırıklığına uğramış bir şekilde ayrılıyoruz. Bu durum gerçekten çok üzücü çünkü  sıralamalarda tutarlı bir şekilde süratliydik, ancak yarışlarda çoğunlukla dış etkenlerden kaynaklanan zorluklarla karşılaştık. Sıralamalardaki mükemmel performansımız, önümüzdeki yarışlarda üzerine ekleme yapabileceğimiz sağlam bir temel oluşturuyor." dedi.

ABONE OL