Dolar $
32.72
%0.14 0.04
Euro €
35.48
%0.17 0.06
Sterlin £
41.98
%0.05 0.02
Çeyrek Altın
4060.36
%0 0.14
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Kültür - Sanat - Magazin Cuma 05 Temmuz 2024 11:57

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR KATILIM EMEKLİLİK DİGİZOO'DA BİR ARAYA GELDİ

Ocak ayında Akasya'da kapılarını açan Türkiye'nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo, Türkiye Down Sendromu Derneği'nden çocukları ağırladı. Çocuklar 30'dan fazla canlı türünü 3 boyutlu hologramlarla tanıma fırsatı yakalayarak deniz canlılarından vahşi doğaya uzanan sıra dışı atmosferde neşe dolu bir gün geçirdiler. Çok sayıda atölyeye de ev sahipliği yapan etkinlik çocuklara moral oldu.

Down sendromlu çocuklar Katılım Emeklilik DigiZoo'da bir araya geldi

Türkiye’nin ilk holografik eğlence parkı Katılım Emeklilik DigiZoo, sivil toplum örgütleri iş birliğinde düzenlediği ücretsiz etkinliklerle çocukları misafir etmeye devam ediyor. Down sendromlu bireylerin her yaşta ve konumda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamayı amaçlayan Türkiye Down Sendromu Derneği’ne kayıtlı çocuklar Katılım Emeklilik DigiZoo’nun farklı bir dijital deneyim sunan eğlenceli dünyasında fantastik bir yolculuğa çıktı. Etkinlik kapsamında düzenlenen atölyelerde resim yapıp oyunlar oynayan çocuklar, eşsiz bir teknolojik deneyim yaşadılar.

Sıra dışı ve eğlenceli bir gün yaşadılar

Onlarca canlı türünü son nesil teknolojiler aracılığıyla deneyimleme fırsatı sunan Katılım Emeklilik DigiZoo, bu kez down sendromlu çocukları konuk etti. Unicorn gibi mitolojik canlılardan, T-Rex gibi en eski çağlara ait dinozorlara kadar, farklı zamanlardan gelen canlı türlerini ilk kez gören çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan ve farklı zamanlardan gelen canlı türlerinin yer aldığı sergiyi ilgiyle gezen çocuklar eğlencenin tadını çıkardı.

Hayvanlar dünyasına dijital bir yolculuk

Zaman yolculuğu temasıyla senaryolaştırılmış DigiZoo deneyimi boyunca Laboratuvar, Avatar Ormanı, Dinozorlar Alanı, Günümüz Doğa Canlıları ve Denizaltı alanlarını gezen çocuklar nesli tükenen dinozorlar ve tek boynuzlu at (unicorn) gibi mitolojik canlıları da gördüler. İlk kez karşılaştıkları 3 boyutlu canlıları holografik ortamda tanıma fırsatı yakaladılar.

Laboratuvar bölümünde, taşıdıkları yumurtaları analiz ederek içindeki dinozor türlerini keşfeden çocuklar, kum havuzu bölümünde kazı yaparak fosiller topladı. Giriş alanında bulunan “Dino ile selfie” ve “animatik köpeği sev/besle” gibi ekranlarda keyifli dakikalar geçirdiler. DigiZoo’nun keşif dolu renkli dünyasını ilk kez deneyimleyen çocuklar kendi boyadıkları balıkların, dijital akvaryum ekranında yüzdüğünü büyük bir heyecanla izledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR