SON DAKİKA
Kültür - Sanat - Magazin Pazartesi 07 Ekim 2024 17:11

"DON KİŞOT İYİ EDEBİYAT ÖDÜLLERİ" SAHİPLERİNİ BULDU

The Kitap Yayınları, Don Kişot İyi Edebiyat Ödülleri'ni takdim etmek üzere, edebiyat ve sanat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Karaköy İskelesi'nde bulunan Le Vapur Magique'de gerçekleşen etkinlikte, Don Kişot İyi Edebiyat Ödülü "Kül Şehir" adlı romanıyla Hakan Karakaşoğlu'na verildi.

Kübra ÇETİNDAĞ

10. yılını kutlayan The Kitap Yayınları’nın, Le Vapur Magique’de gerçekleştirdiği Don Kişot İyi Edebiyat Ödülleri etkinliği, sanat tarihçisi Süleyman Faruk Han Göncüoğlu’nun İstanbul’un büyüleyici tarihini ve kültürel zenginliklerini aktardığı sunumuyla renklendi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker ve D&R Genel Müdürü Dr. Mustafa Altındağ gibi iş, sanat ve cemiyet dünyasından önemli konuklar, Boğaz’ın eşsiz manzarasında keyifli anlar yaşadı. Bu yıl ilk kez roman dalında verilen ödülün sahibi ise "Kül Şehir" adlı romanıyla Hakan Karakaşoğlu oldu.

“Bu ödüller, başarıların kutlamasıdır”

The Kitap ailesi olarak 10. yıllarını kutladıkları için gururlu olduklarını belirten The Kitap Yayınları kurucusu Prof. Dr. Ali Atıf Bir, "Kurulduğumuz günden beri, ürettiğimiz değerin her kanalda sürdürülebilirliğini sağlamak ve Türkiye’de entelektüel sermayenin gelişimine katkıda bulunmak en önemli önceliğimiz. Edebiyat, toplumun aynasıdır ve bu ödüller, o aynada gördüğümüz başarıların bir kutlaması niteliğindedir. Bu vesileyle ödül alan tüm isimleri içtenlikle tebrik ediyor, bu özel etkinliğimize katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte daha nice başarılar elde etmek dileğiyle" dedi. 

“Birlikte, daha birçok hikaye yazacağız”

Türkiye’de, Türkçeye yeterince önem verilmediğinin altını çizen Bir, sözlerine şöyle devam etti: “Amacımız, genç yazarlara umut ışığı olurken, Türkçe kitapları raflarda görmek ve edebiyatımızın değerini arttırmak. Bu doğrultuda, yeni yetenekleri destekleyerek ve kaliteli eserler üreterek Türkçenin zenginliğini dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Gelecekteki vizyonumuz, daha fazla Türkçe yazarla kitap basmak ve tüm kitaplarımızı yayın haklarıyla yurt dışında yayımlamak. Daha global bir yayınevi olmayı hedefliyoruz; bu doğrultuda hem Türk edebiyatını dünyaya tanıtmak hem de yazarlarımıza uluslararası bir platform sunmak istiyoruz. Yolculuğumuz boyunca bizimle olan herkese sonsuz teşekkürler. Birlikte daha birçok hikaye yazacağız.”