Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Döviz Çarşamba 10 Haziran 2020 09:07

DOLAR KAYIPTA

Dolar, Fed'in para politikası toplantısında tahvil getirilerindeki yükselişi durduracak adımlar atabileceği yönünde ortaya çıkan spekülasyonlar ile birçok para birimi karşısındaki kayıplarını arttırdı.

Dolar kayıpta
Dolar, Fed'in para politikası toplantısında tahvil getirilerindeki yükselişi durduracak adımlar

Avustralya ve Yeni Zelanda doları, ABD doları karşısında hafifçe değer kaybetti ancak koronavirüs tecrit uygulamalarının kaldırılmasıyla beraber her iki ülkede de ekonomik faaliyetlerin yeniden başlamasıyla yatırımcı algısı pozitif kalmaya devam etti.

    

Yatırımcılar, bu gece yapılacak Fed toplantısına odaklandılar. Her ne kadar Fed toplantısında önemli bir değişiklik yapılması öngörülmese de, ABD ekonomisinin istikrara kavuştuğuna dair artan emarelerle birlikte getirilerdeki yükseliş doları arttırmıştı. 

    

Bazı analistler, Fed'in 10 yıllık Hazine tahvil getirilerini aşağı çekmek için getiri eğrisi kontrolüne başvuracağına dair ihtimali önemsemiyorlar ancak Fed toplantısının sonucuyla ilgili belirsizlikler doları baskı altında tutabilir.

    

Powell'ın, krizin başlamasından bu yana artık standart haline gelen faiz oranlarını sıfıra yakın tutmak ve Fed'in istihdam ve enflasyon hedeflerine uyacak şekilde ekonomiyi "doğru yolda"s tutmak için gereken tüm adımları atmak taahüdünü de yinelemesi bekleniyor.

    

Projeksiyonlar ve FOMC TSİ 2100'de açıklanacak ve ardından Fed Başkanı Jerome Powell bir basın toplantısı yapacak.

doviz