Dolar $
34.08
%0.02 0
Euro €
37.74
%-0.25 -0.09
Sterlin £
44.8
%-0.27 -0.12
Çeyrek Altın
4481.27
%-0.71 -31.78
SON DAKİKA
Döviz Pazartesi 25 Mayıs 2020 10:03

DOLAR DÜNYADA YÜKSELİŞTE

Dolar, bu hafta Fed yetkililerinin yapacakları konuşma ve ABD istihdam verileri öncesi yukarı yönde hareket etti.

Dolar dünyada yükselişte

Bloomberg'in dolar göstergesi, aralarında Fed'in para politikası görünümü üzerinde etkili olabilecek istihdam verisi olmak üzere bu hafta açıklanacak bir dizi ABD ekonomik verisi öncesi yükselişini üçüncü güne taşıdı.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Mart ayının sonlarından bu yana etkisini sürdüren destek doğrusunun üzerinde tutundu. Traderların dikkatleri, Perşembe günkü ABD haftalık işsizlik maaşı başvurularına ve Cuma günü aralarında Fed Başkanı Jerome Powell'ın da olduğu Fed yetkililerinin yapacakları konuşmalara çevrilecek.

G-10 ülkelerinin para birimlerinin çoğu, Asya'da bazı ülkelerin ve İngiltere ve ABD piyasalarının tatil dolayısıyla kapalı olması ile birlikte dar bir aralığa sıkıştı. Yatırımcılar dikkatlerini, Japonya'nın Tokyo ve çevresinde olağanüstü hal durumunu kaldırma hazırlıklarına ve Çin'in kentte yeni güvenlik yasaları uygulamaya koyma planlarının ardından Hong Kong'da yeniden ortaya çıkan kargaşaya da çevirmiş durumda.

Bank of New Zealand kıdemli piyasalar stratejisti Jason Wong, "Doların bant seyri kısa vadede devam edecek," dedi ve "Ancak ABD para birimi, ekonomilerin yeniden açılması ve doların getiri avantajını kaybetmesi ile birlikte, daha pozitif risk bekleyişlerinin olduğu bir dünyada nihayet kırılgan bir durumda" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi fazla değişmedi. ABD'de Pazartesi günü tatil dolayısıyla spot tahvil işlemleri yapılmayacak.

ABD'de Perşembe günü TSİ 15:30'da açıklanacak olan işsizlik maaşı başvuruları verisinin 23 Mayıs'ta biten haftada, Bloomberg'in düzenlediği ankete göre, 2.1 milyon seviyesinde çıkması bekleniyor. Bu veri önceki hafta 2.44 milyon seviyesinde gerçekleşmişti. Başvuruları Mart sonunda zirve yaptıktan sonra geriliyor.

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.1 düşerek 1.0891 seviyesine indi ve düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

bloomberg