SON DAKİKA
Döviz Cuma 11 Mart 2022 11:14

DOLAR 15 LİRAYA YAKLAŞTI

Yıl başından bu yana 13,50 düzeyinde dengelendikten sonra Rusya'nın Ukrayna işgaliyle yeniden yönünü yukarı çeviren dolar/TL, 15 lira sınırına dayandı. Kur bugün en yükse 14,98 seviyesini gördü. Dolar/TL, haftaya 14,21'den başlamıştı.

Dolar 15 liraya yaklaştı

Dolar/TL, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başladığı ilk günlerde test ettiği seviyeleri de aşarak 15 seviyesine doğru yükselişini sürdürürken piyasalarda bugün yoğun veri gündemi, savaşın seyri ile Türkiye ekonomisine etkileri takip ediliyor.

Yılbaşından bu yana 13.5 etrafında istikrarlı işlem gören dolar/TL işgalin ilk günlerinde 14.62'ye kadar yükseldikten sonra kamu desteğiyle 14'ün altına gerilemiş olsa da tekrar yükselişe geçti.

 

Kur dün en yüksek 14.9280'e kadar yükseldikten sonra haftanın son işlem gününde de 15 lira sınırına yakın seyrediyor. Saat 10:56 itibarıyla dolar/TL kurunda gün içi en yüksek seviye olarak 14,98  görüldü. Euro/TL ise 15,50 etrafında değerlenmeyi sürdürüyor.

Dolar/TL üst üste 4 haftadır yükseliyor

Böylece dolar/TL, 14,21'den başladığı haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. Kur 7 şubat haftasında 13,44'lere kadar çekildikten sonra üst üste dördüncü haftasını da yükselişle kapatmış olacak.

Borsa İstanbul'da BİST 100 Endeksi, güne başladığı 2.045 puan seviyelerinde seyrine devam ediyor. 

Gösterge 10 yıllık tahvilde bileşik getiri bu hafta yüzde 26.82'ye kadar çıkarak tarihi rekora yükseldikten sonra dün son işlemde yüzde 25.98 seviyesindeydi.

Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri bu hafta 700 baz puanı aşarak rekor seviyeye yükseldikten sonra dün günü 670/685 baz puandan tamamladı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR