Dolar $
33.54
%-0.06 -0.02
Euro €
36.64
%0.09 0.03
Sterlin £
42.85
%0.09 0.03
Çeyrek Altın
4311.66
%0.47 19.77
SON DAKİKA
Perakende Pazartesi 12 Ağustos 2024 10:59

DOLAP, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ETKİ RAPORU'NU YAYIMLADI

Dolap kurucularından Hande İzmirlioğlu: "İlk kez yayınladığımız Sürdürülebilir Etki Raporu, bir başka kullanıcıda yeniden hayat kazanan ürünlerle dünya ve insan için pozitif etki yaratma hedefimizde geldiğimiz noktayı ortaya koyuyor"

Dolap, Sürdürülebilirlik Etki Raporu'nu yayımladı

İkinci el ürünlerin satıldığı Dolap platformu, Sürdürülebilirlik Etki Raporu'nu paylaştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, platformun çevresel ve sosyal etkilerini ortaya koyan raporda, alıcı ve satıcı arasında kurulan köprüyle sera gazı emisyonu, su tasarrufu ve ekonomik faydalar gibi çeşitli alanlarda kayda değer sonuçlar ortaya çıktı.

Platform sayesinde her yıl 15 milyondan fazla ürünün yeniden kullanılması sağlanarak 204 bin ton karbondioksit salımını önlendi.

Dolap'ın sunduğu döngüsel tüketim modeliyle 1010 ton metal, 2 bin 716 ton plastik ve 7 bin ton tekstil olmak üzere yılda 10 bin ton ham madde başka alanlarda kullanıma kazandırılıyor.

Ev ve yaşam, elektronik, kadın, erkek, bebek ve çocuk kategorilerinde milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan platform, bu ham maddelerin kullanımında kayda değer bir azalma meydana getiriyor. Dolap üzerinden gerçekleştirilen satışlar, yeni ürün yerine mevcut ürünün döngüsel ekonomiye dahil olması sayesinde yılda 50 milyon metreküp su tasarrufu sağlıyor.

Öte yandan, platform üzerinden yapılan satışlar, 254 bini aşkın kadının ana gelir kaynağını oluşturuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen şirketin kurucularından Hande İzmirlioğlu, ikinci el ürün alışverişi ile sürdürülebilirlik arasındaki güçlü ilişkiye işaret ederek, platformun gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma misyonunda önemli bir rol oynadığını belirtti.

İkinci el alışverişin yaygınlaşması ve sürdürülebilir tüketim alışkanlıklarının teşvik edilmesi hedeflerine değinen İzmirlioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Her geçen gün daha fazla kullanıcımızın döngüsel tüketim alışkanlıklarını benimsemesi bizleri gelecek için umutlandırıyor. İkinci el ürün kullanımının yaygınlaşmasıyla, çevresel etkiyi azaltırken bir yandan da özellikle kadınlar için hayati değer taşıyan ekonomik fırsatlar da yaratıyoruz. İlk kez yayımladığımız Sürdürülebilir Etki Raporu, bir başka kullanıcıda yeniden hayat kazanan ürünlerle dünya ve insan için pozitif etki yaratma hedefimizde geldiğimiz noktayı ortaya koyuyor. Buradaki başarı, döngüsel tüketimde Dolap modelinin işlerliğini gösteriyor."

ABONE OL
Hepsiburada web  300x250