Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Otomotiv Cumartesi 24 Şubat 2024 19:05

DOĞUŞ OTOMOTİV PLUS SİNEMA ATÖLYESİNDE BİR BAŞ YAPIT: AMOUR-AŞK

Doğuş Otomotiv Plus'ta düzenlenen Sinema Atölye Plus'da Mehmet Sindel, sinema tutkunlarıyla bu kez bir baş yapıtı; Amour-Aşk filminin okumasını gerçekleştirdi.

Doğuş Otomotiv Plus sinema atölyesinde bir baş yapıt: Amour-Aşk

Doğuş Otomotiv’in Galataport’ta bulunan Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi’nde düzenlenen Sinema Atölye Plus’ın bir yenisi, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel bir filmle gerçekleştirildi.

 

Sinema anlatıcısı, eğitmen ve yazar Mehmet Sindel, yaşayan en büyük yönetmenlerden biri olarak kabul edilen Michael Haneke’nin Amaour-Aşk filmini, katılımcılarla birlikte izleyerek, filmin gözden kaçan ayrıntıları ve çeşitli sahnelerin yansıttığı duygular üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Başrollerini Jean-Louis Trintignant ve Emmanuelle Riva’nın paylaştığı, 2012 yapımı bir Avusturya-Fransa ortak yapımı olan ve yaşlı bir çiftin yaşamının son dönemlerindeki zorlu süreci ele alan film, Georges ve Anne isimli emekli müzik öğretmeni bir çiftin hikayesini konu alıyor. Çiftin ilişkilerinde yaşadıkları hem fiziksel hem de duygusal zorlayıcı şartların aldıkları kararlara, aile ve çevreleriyle olan ilişkilerine etkilerine; yaşlılığın getirdiği zorluklar, hastalıklar ve kısıtlılıkların neden olduğu duygusal yüklere; çiftin birbirlerine olan bağlılıklarını sınamalarına etkileyici ve derinlemesine bir bakış sunan film sade bir anlatımla izleyicileri çiftin iç dünyasına götürüyor.

 

Mehmet Sindel ve Sinema Atölye Plus’ın bu etkinliğindeki konukları da bu yolculuğa ve sevginin doğasına sinemanın açtığı başka pencerelerden baktılar.

 

Michael Haneke'nin Aşk-Amour filmi 2012 yılında, Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü ve En İyi Yabancı Dilde Film dalında Akademi Ödülü'nü kazanmıştı.

 

4 Mayıs’ta tam anlamıyla bir fenomen izlenecek: Star Wars

Doğuş Otomotiv Plus’ta gerçekleştirilen Sinema Atölye’de film okuma etkinliklerinin bir yenisi 4 Mayıs tarihinde yapılacak. Mehmet Sindel ve konukları bu kez, sinema filmi olarak başladığı yolculuğunu, çizgi romandan video oyunlarına, televizyon dizilerine kadar farklı alanlarda çeşitlendirerek, popüler kültürün bir fenomeni haline gelen Star Wars – Yıldız Savaşları filmini, farklı açılardan değerlendirecekler.

 

Doğuş Otomotiv’in sosyal medya hesaplarını takip ederek, Sinema Atölye gibi, Doğuş Otomotiv Plus’ta gerçekleşen tüm etkinliklerle bilgilere ulaşmak ve bu etkinliklere katılmak için başvuru yapmak mümkün. 

ABONE OL
Renault Nisan

EN ÇOK OKUNANLAR