Dolar $
32.9
%0.18 0.06
Euro €
35.34
%0.61 0.21
Sterlin £
41.67
%0.21 0.08
Çeyrek Altın
4031.51
%0.45 17.78
SON DAKİKA
Haber Merkezi | Lojistik Perşembe 13 Haziran 2024 08:50

DOĞU AKDENİZ'İN SANAYİ ÜSSÜ OLACAK

Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (TAYSEB), Adana'da düzenlediği özel bir toplantıyla üretim ve ihracat odaklı çalışan firmalara bölgedeki yatırım teşvik ve fırsatlarını anlattı.

Doğu Akdeniz'in sanayi üssü olacak

Doğu Akdeniz’in sanayi üssü olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren TAYSEB; vergi muafiyetleri, parsele kadar ücretsiz altyapı hizmetleri, lojistik avantajların yanı sıra Torosport Ceyhan Limanı ile sunduğu kolaylıkla da yatırımcıları destekliyor. 

Sahip olduğu 3,6 milyon metrekarelik alanı ile Türkiye’nin en büyük serbest bölgelerinden biri olan ve ticaret hacmini her yıl daha da artıran Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (TAYSEB), Doğu Akdeniz’in sanayi üssü olmayı hedefliyor. Önemli yatırım bölgelerinin merkezinde yer alan konumu, lojistik avantajları, ücretsiz altyapı hizmetleri ve vergi muafiyetleri ile dikkat çeken TAYSEB, düzenlediği özel bir toplantı ile yatırım teşvik ve fırsatlarını anlatarak özellikle ihracat odaklı üretim yapan yatırımcılar için çağrıda bulundu. 

Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubundan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve TAYSEB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, TAYSEB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Erdemir , TAYSEB İşletme Müdürü Yusuf Dinçsoy,’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Topbaş ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da yer aldı. Tekfen Holding Tarımsal Sanayi Grubundan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve TAYSEB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Tekfen’in 68 yıllık birikimle 41 şirket ve 12 bin çalışanıyla inşaattan tarıma kadar pek çok alanda faaliyet gösterdiğini belirterek, “Çukurova, Tekfen için oldukça önemli bir yere sahip. Tekfen İnşaat'ın yaptığı ilk büyük otoyol inşaatı olan Tarsus – Adana - Gaziantep otoyolunu burada gerçekleştirdik. Toros Tarım’ın ilk gübre fabrikasını Ceyhan'da kurduk. Yine Toros Tarım’ın yürüttüğü limancılık faaliyetlerimiz kapsamında en önemli limanlarımızdan biri, Ceyhan” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR