Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Eğitim Cumartesi 22 Haziran 2024 13:06

DOĞAYI KORUYAN NESİLLER YETİŞMESİ İÇİN VR GÖZLÜKLERİ VE OYUNLARLA ÇEVRE EĞİTİMİ

Öğrencilere, Ege Orman Vakfı Sıfır Karbon Noktası Eğitim Merkezi'nde VR gözlükleri ve oyunlarla sürdürülebilirlik, karbon ayak izi ve doğayı koruma eğitimi verildi. Four Points by Sheraton İzmir ve Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane otellerinin katkıları ile 100 öğrenciye Ege Orman Vakfı eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde, çocuklar iklim değişikliğinden yenilenebilir enerjiye, geri dönüşümden doğal kaynakların verimli kullanımına kadar birçok konuda bilgilendirildi. Etkinlikle, çevre bilinci yüksek yeni nesillerin yetiştirilmesi hedefleniyor.

Doğayı koruyan nesiller yetişmesi için VR gözlükleri ve oyunlarla çevre eğitimi

1995 yılından beri gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için orman ekosisteminin sürdürülebilirliğini, doğal varlıkları ve gezegeni korumak için topluma rehberlik eden Ege Orman Vakfı ile Four Points by Sheraton İzmir ve Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane iş birliğinde, ilköğretim öğrencilerine yönelik çevre bilinci eğitimi düzenlendi. Vakfın 2020’de İzmir’de faaliyete geçen Zero Carbon Point (Sıfır Karbon Noktası) Eğitim Merkezi’nde 15-16 ve 17 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimlerde, İzmir Menemen Koyundere İlköğretim Okulu’ndan 100 öğrenciye, yenilenebilir enerjiden geri dönüşüme, doğal varlıkların verimli kullanımından iklim krizine, yeşil ekonomiden sıfır karbon teknolojisine, düşük karbonlu şehirleşmeye kadar birçok konuda bilgi verildi. 

 

Eğlenirken öğrendiler 

 

Video ve çizgi filmlerin yer aldığı eğitim programında öğrenciler, VR gözlükleriyle karbon oyunu oynarken özel bisikletlerle kinetik enerjinin nasıl elektriğe çevrildiğini test ettiler. Güneşten aldığı enerjiyi depolayan Güneş Ağacı sayesinde yenilenebilir enerjinin üretimini gözlemlediler. 

Böylece öğrencilerin eğlenirken öğrenmesi sağlandı. İki saat süren eğitimlerin sonunda öğrencilere, vakıf ve otel yetkilileri tarafından sertifika da verildi. 

 

Doğayı koruyan nesiller yetişmesi için…

 

Dünyanın en büyük uluslararası otel zinciri Marriott’un markalarından biri olan, Er Yatırım bünyesindeki Four Points by Sheraton İzmir ve Four Points by Sheraton İstanbul Kağıthane, eğitimlerle doğayı koruyan nesillerin yetişmesine katkı sunmayı amaçlıyor. Ayrıca Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nca verilen, Türkiye çapında turizm sektörü tarafından uygulanan Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’na sahip olan otellerin, enerjide ve çevresel tasarımda liderlik anlamına gelen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi olan LEED Sertifikası da bulunuyor. Oteller, Turizm Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda çevreye duyarlı konaklama tesisleri için düzenlendiği ve kalite etiketi anlamına gelen Yeşil Yıldız Belgeli oteller projesini de tamamlayarak, bu belgeyi almaya hak kazandılar. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR