Dolar $
32.72
%-0.38 -0.12
Euro €
35.04
%-0.57 -0.2
Sterlin £
41.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4011.35
%0.23 9
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | Çevre ve Doğa Pazartesi 24 Haziran 2024 16:29

DOĞA ÖNCÜLERİ GENÇLİK PROGRAMI

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile WWF-Türkiye'nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) iş birliği ve QNB Finansbank finansal desteği ile yürütülen "Doğa Öncüleri Gençlik Programı"

Doğa Öncüleri Gençlik Programı

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) iş birliğiyle yürütülen Ulusal Gençlik Konferansı ikinci kez QNB Finansbank ev sahipliğinde WWF-Türkiye Genel Müdürü Ömür Kula ve QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan’ ın katılımlarıyla gerçekleşti. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün de kutlandığı konferansta, doğal yaşamı koruma konusunda hazırlanan projeler, Geveze’nin sunuculuğuyla tanıtıldı. 10 farklı ilden 14 projenin katıldığı Ulusal Gençlik Konferansı’nda öğrenciler, sürdürülebilir gelecek için hazırladıkları projeleri sunarak kendi kategorilerinde ödüllerin sahibi oldu.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) iş birliği ve QNB Finansbank’ın desteği ile yürütülen ‘Doğa Öncüleri Gençlik Programı’nda 2023 yılında 20 formatör öğretmene verilen eğitimler ile, farklı illerde bulunan 940 öğretmene ulaşıldı. Çevresel farkındalığı artırmak ve küresel çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla QNB Finansbank’ın ikinci kez ev sahipliği yaptığı ‘Ulusal Gençlik Konferansı’ öğretmenler aracılığı ile 5 farklı modülde 10 bin çocuğa eğitim verildi. Verilen eğitimler sonucunda 250 proje, 750 öğrencinin katılımı ile gerçekleşti. Bu eğitimler sonunda çocukların hazırladıkları çalışmalar arasından seçilen 10 farklı ilden (Antalya, Bartın, İzmir, Kocaeli, Tunceli, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Mersin, Balıkesir, İstanbul) 14 proje,ikincisi düzenlenen Ulusal Gençlik Konferansı kapsamında en çok etki yaratan kategorilerinde verilen ödüllerin sahibi oldu. 4 Haziran 2024 tarihinde QNB Finansbank Kristal Kule’de gerçekleşen konferansa toplam 53 öğrenci katıldı.

 

2023-2024 eğitim döneminde QNB Finansbank desteğiyle yürütülen programda; Sürdürülebilir Gıda ve Gıda Atıkları, Tatlı Su ve Denizler, Biyoçeşitlilik, Yaban Hayatı ve Doğa, Plastikler ve İklim ve Enerji başlıklarında eğitimler verildi ve uygulamalı atölyeler gerçekleştirildi. 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR