Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.9
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.28 -0.12
Çeyrek Altın
4144.88
%0.99 39.96
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 26 Temmuz 2024 14:00

DMM'DEN İSRAİL BAŞBAKANI NETANYAHU'NUN FİLİSTİN HALKI HAKKINDAKİ İDDİALARINA YANIT

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ileri sürdüğü, "Gazze'de yeterince yiyecek alamayan Filistinliler varsa, bunun nedeni İsrail'in bunu engellemesi değil, Filistin İslami Hareketi'nin bunları çalmasıdır." iddiası hakkında açıklama yaptı.

DMM'den İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Filistin halkı hakkındaki iddialarına yanıt

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasında ileri sürdüğü, "Gazze'de yeterince yiyecek alamayan Filistinliler varsa, bunun nedeni İsrail'in bunu engellemesi değil, Filistin İslami Hareketi'nin bunları çalmasıdır." iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

DMM'nin konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın 9 Ekim'de Gazze'ye yönelik karartma ile ilgili kullandığı, "Elektrik yok, yiyecek yok, su yok, yakıt yok. Her şey kapalı. İnsan hayvanlarıyla savaşıyoruz ve buna göre hareket ediyoruz" şeklindeki ifadeler, Netanyahu'nun iddialarını çürütmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada yer alan diğer ifadelere göre iddiaya ilişkin şu vurgu yapıldı:

"İngiltere merkezli uluslararası bir yardım kuruluşu Oxfam İsrail'in Gazze'ye giren yardımların zamanlaması, yeri ve dağıtım şekli de dahil olmak üzere 'tam kontrole' sahip olduğunu belirtmiştir. Oxfam, tüm insani yardım sisteminin parçalanmış olması ve Gazze'deki insanların açlık, ölüm ve hastalıkla karşı karşıya kalmasının İsrail'in kontrolü altında olduğunu bildirmiştir. Ayrıca, Gazze'ye giren insani yardımlar, BM kuruluşları tarafından depolanıp dağıtılmaktadır. BM'nin Filistinli mültecilere yardım kuruluşu UNRWA'dan Scott Anderson bir açıklamasında, 'Herhangi bir yardım almıyoruz, geçiş bölgesinde askeri operasyonlar devam ediyor ve bölge aktif bir savaş alanı' ifadelerini kullanmıştır."

ABONE OL