Dolar $
32.97
%0.06 0.01
Euro €
35.81
%-0.2 -0.07
Sterlin £
42.44
%-0.25 -0.1
Çeyrek Altın
4141.11
%0.89 36.24
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 26 Temmuz 2024 15:01

DMM: NETANYAHU'NUN REFAH'TA NEREDEYSE HİÇ SİVİL ÖLDÜRÜLMEDİ İDDİASI DOĞRU DEĞİLDİR

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasında ileri sürdüğü, "Refah'ta neredeyse hiç sivil öldürülmedi." iddiasının doğru olmadığını belirtti.

DMM: Netanyahu'nun Refah'ta neredeyse hiç sivil öldürülmedi iddiası doğru değildir

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasında ileri sürdüğü, “Refah'ta neredeyse hiç sivil öldürülmedi.” iddiasının doğru olmadığını açıklayarak şu ifadelere yer verdi:

"İşgalci İsrail güçleri, Gazze'deki sivillerin sığınağı haline gelen Refah'ı bombalamaya devam etmektedir. İşgalci İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı'nın 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararına rağmen 26 Mayıs’ta Refah'taki güvenli bölgede gerçekleştirdiği saldırıda, 45 kişi yaşamını yitirirken 249 kişi yaralanmıştır. Birleşmiş Milletler’in Refah’la ilgili düzenlediği rapora göre de saldırıda 23’ü kadın, çocuk ve yaşlılar olmak üzere toplam 45 sivil can kaybı yaşanmıştır."

DMM'nin yaptığı açıklamada şu vurgulandı:

"Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) gibi uluslararası kuruluşların açıklamaları, İsrail saldırılarında çok sayıda sivilin hedef alındığını doğrulamaktadır. Saldırının hemen ardından kaydedilen görüntülerde de çok sayıda sivilin hedef alındığı görülmektedir. İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentinde gerçekleştirilen saldırıyı “trajik hata” olarak niteleyerek sivillerin vurulduğunu kabul etmiştir. Ayrıca Refah dahil Gazze'nin birçok bölgesinde İsrail'in saldırıları ve yardımları engellemesi nedeniyle temel gıda ihtiyaçları ve tıbbi yardıma erişemeyen birçok bebek ve yetişkin hayatını kaybetmektedir."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR