Dolar $
32.73
%0.2 0.06
Euro €
35.47
%0.15 0.05
Sterlin £
42.02
%0.37 0.15
Çeyrek Altın
4085.88
%-0.12 -4.78
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 05 Temmuz 2024 16:00

DMM: KARGONUZ İADE EDİLMİŞTİR ADRESİNİZİ GÜNCELLEYİN MESAJI SİBER DOLADIRICILIKTIR

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), SMS yoluyla gönderilen, "Kargonuz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin" mesajının siber dolandırıcılık yöntemi olduğunu açıkladı.

DMM: Kargonuz iade edilmiştir adresinizi güncelleyin mesajı siber doladırıcılıktır

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), SMS yoluyla gönderilen, “Kargonuz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin” mesajının siber dolandırıcılık yöntemi olduğunu vurgulayarak şunlara dikkat çekildi:

"Kargo şirketleri genellikle adrese yeniden gönderim için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Kargonun ulaştıramadığı durumlarda, teslim edilemediği yönünde bir mesaj gelmektedir. Dolandırıcılar kargo takibi ile ilgili SMS’lerinde genellikle sahte bir sipariş numarası kullanmaktadır. Bu numara resmi hesaplarda bulunan sorgulama ekranlarından kontrol edilmelidir. SMS dolandırıcılığına maruz kalmamak için şüpheli mesajlara itibar edilmemeli ve kişisel bilgiler paylaşılmamalıdır."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR