Dolar $
32.95
%-0.01 -0
Euro €
35.81
%-0.25 -0.09
Sterlin £
42.46
%-0.25 -0.1
Çeyrek Altın
4142.69
%0.93 37.8
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Cuma 26 Temmuz 2024 14:00

DMM, İSRAİL'İN SİVİLLERE ZARAR VERMEMEK İÇİN ÖNLEM ALDIĞINA DAİR İDDİALARA CEVAP VERDİ

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun "İsrail, uluslararası hukukun gerektirdiğinin ötesinde, sivillere zarar vermemek için tarihteki herhangi bir ordunun aldığından daha fazla önlem aldı" iddiasının doğru olmadığını duyurdu.

DMM, İsrail'in sivillere zarar vermemek için önlem aldığına dair iddialara cevap verdi

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun ABD Kongresindeki konuşmasında geçen, "İsrail, uluslararası hukukun gerektirdiğinin ötesinde, sivillere zarar vermemek için tarihteki herhangi bir ordunun aldığından daha fazla önlem aldı" iddiasını yanıtladı.

DMM'nin açıklamasında "Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 172'si çocuk, 10 bin 798'si kadın olmak üzere 39 bin 145 Filistinli hayatını kaybetmiş, 90 bin 257 kişi yaralanmıştır" verilerine vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 2022 yılında Uluslararası Adalet Divanı'na başvurarak, "İsrail'in Filistin topraklarını uzun süreli işgali, sömürgeleştirmesi ve ilhakının gözden geçirilmesini" istemişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca Uluslararası Adalet Divanı, İsrail’in bölgede sistematik ayrımcılık yaptığını ve Batı Şeria da dahil olmak üzere Filistin topraklarında inşa ettiği yerleşim yerlerinin yasa dışı olduğuna karar vermiştir. BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ele alan rapor hazırlamış, Uluslararası Af Örgütü, raporun soykırımı önlemek için uluslararası eylemi teşvik etmesi gereken "çok önemli kanıtlar" sunduğunu bildirmiştir."

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR