Dolar $
32.83
%0.07 0.02
Euro €
35.11
%-0.46 -0.16
Sterlin £
41.62
%-0.23 -0.09
Çeyrek Altın
4013.51
%-1.22 -49.07
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | Çevre ve Doğa Salı 11 Haziran 2024 12:30

DİVAN GRUBU, KARBON NÖTR KONAKLAMA DENEYİMİNİ BAŞLATIYOR

Divan Grubu, 2050 karbon nötr hedefi doğrultusunda yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda karbon nötr konaklama deneyimine imza atan Divan Grubu, iklim teknolojileri şirketi Climateware iş birliğiyle 'Gelecek için Divan'dayız mottosuyla karbon nötr konaklama projesini hayata geçirdi.

Divan Grubu, Karbon Nötr konaklama deneyimini başlatıyor

‘Sadece En İyi’ ilkesi ile yola çıkan ve misafirlerine daima kusursuz bir hizmet sağlamayı ilke edinen Divan Grubu, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonu kapsamında çevreye ve topluma fayda sağlamaya devam ediyor. ‘Gelecek İçin Divan’dayız mottosundan hareketle misafirlerine karbon nötr konaklama imkânı sunacak olan Divan Grubu yeni projesini; Divan İstanbul, Divan Bodrum, Divan Çukurhan, Divan Ankara, Divan İstanbul City ve Divan Bursa otellerinde başlattı. 

Koç Holding liderliğinde yürütülen karbon dönüşüm programı kapsamında, otel misafirlerinin konaklamalarından oluşan emisyonlar, konaklama yapılan Divan oteli tarafından ücretsiz olarak ofsetlenecek. Misafirler, bağımsız kuruluşlar tarafından doğrulanan karbon ofsetleme sürecinin hangi projeler aracılığıyla sağlandığını ve çevresel faydalarını karbon ofset sertifikası ile somut bir şekilde görebilecek. Divan misafirleri bu projeye katılarak, sosyal ve çevresel sorumluluk bilincinin artmasına önemli ölçüde destek verecek.

 

Tomruk: “Misafirlerimizi karbon nötr bir geleceğe doğru ilerleme hedefimize ortak etmek istiyoruz”

Divan Grubu Genel Müdürü Murat Tomruk, "Divan Grubu olarak, sürdürülebilir bir geleceğe olan kararlı bağlılığımızı ve "Sadece En İyi" ilkesini işimizin her alanına entegre ediyoruz. Toplumsal alanda olumlu bir etki yaratma, çevreye duyarlılık ve insanlara karşı özverili bir tutum sergileme konularında öncü bir misyon üstleniyoruz.  Çevreye olan duyarlılığımız ise, sürdürülebilirlik ilkelerine uygun hareket etme hedefimizle birleşiyor. İş süreçlerimizi çevresel etkileri minimize edecek şekilde tasarlıyor ve kaynakları verimli bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede ise üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz. Sürdürülebilirlik vizyonumuzun merkezinde karbon nötr olma ve karbon nötr konaklama stratejileri bulunuyor. Karbon nötr konaklama ve karbon nötr etkinlik düzenleme seçenekleri de sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma yolunda attığımız önemli adımlardan ikisi. Bu yöntem, misafirlerimizin konaklama ve etkinliklerinden kaynaklanan karbon emisyonlarını nötrlemesine olanak sağlıyor. Misafirlerimiz, destek verecekleri ofsetleme projesi sayesinde iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol oynayacak. Bu hususta, Divan Grubu olarak değerli misafirlerimizi karbon nötr bir geleceğe doğru ilerleme hedefimize ortak etmek istiyoruz” dedi. 

Divan Grubu Oteller ve Ziyafet Birimleri Genel Müdür Yardımcısı Emre Altunal ise “Çevre bilincine olan bağlılığımız çerçevesinde, sera gazı emisyonlarımızı azaltma konusunda önemli hedeflerimiz var. 2020 yılı baz alınarak, 2030 yılına kadar operasyonlarımızdan kaynaklanan emisyonlarımızı yüzde 20 oranında azaltmayı ve 2050 yılı itibarıyla tüm operasyonlarımızda karbon nötr olmayı hedefliyoruz. Misafirlerimize ve çalışanlarımıza karbon dengeleme hakkında bilgilendirme yaparak, farkındalık oluşturmak önemli bir rol oynuyor. Bu süreçte Divan İstanbul, Divan Bodrum, Divan Çukurhan, Divan Ankara, Divan İstanbul City ve Divan Bursa olmak üzere toplam 6 otelimizde misafirlerimiz artık karbon nötr olarak konaklayacak ve konaklama sonunda karbon ofset sertifikası ile belgelendirilecek. Ayrıca bu otellerimizde gerçekleştirilecek tüm toplantı ve organizasyonlarda da karbon dengeleme seçeneği sunacağız.” 

 

Proje Climateware ile geliştirildi 

İklim teknolojileri şirketi Climateware’in geliştirdiği projeyle, Divan misafirlerinin konaklama ve etkinlik sonucunda ortaya çıkan karbon ayak izi hesaplama ve ofsetleme hizmeti, yazılım entegrasyonuyla birlikte Divan ekipleri tarafından kullanılacak.  Divan sistemlerine entegre edilen yazılım ile hesaplamalar yapıldıktan sonra, misafirlerin emisyon miktarına göre Divan Grubu’nun belli çevresel kriterler ışığında seçtiği proje aracılığıyla emisyon ofsetlenecek. Divan misafirleri ofsetleme sonucunda sahip oldukları sertifikalarda hangi Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) katkı sağladıklarını açıkça görebilecek. 

Climateware CEO’su İlker Turan, “Yenilikçi ve sürdürülebilir bir geleceğe doğru attığımız adımları, sektör lideri markalarla kurduğumuz stratejik ortaklıklar aracılığıyla sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Değerli iş ortağımız Divan ile birlikte, karbon ayak izini azaltma ve karbon nötr uygulamalarını yaygınlaştırma misyonumuzu pekiştiriyoruz. Özellikle Divan için geliştirdiğimiz hesaplama API’leri, konaklamalar ve etkinlikler için doğru emisyon verileri sunarak, gerçek zamanlı karbon dengelemesi yapılmasına olanak sağlıyor. Bu sayede, konaklamalarını karbon nötr hale getiren Divan, misafirlerine somut bir çevre dostu deneyimi sunuyor ve onları bu anlamlı değişimde aktif birer katılımcı haline getiriyor” dedi.   

 

Divan Grubu, 2050 Yılına Kadar Karbon Nötr Olmayı Hedefliyor

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakma amacıyla, sera gazı emisyonlarını değer zincirinde yer alan tüm süreçlerde düşüren Divan Grubu, 2050 yılında karbon nötr olmayı hedefliyor. Bu kapsamda, öncelikli olarak yenilebilir enerji yatırımları yapan Divan Grubu, GES kurulumu için de 2023 yılında 10 MWe’lik kapasite ile başvurusunu yaptı. Divan Grubu, 2030 yılına kadar tüm operasyonlarında döngüsel ekonomi ilkelerine tam uyum sağlayarak ve 'Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür' (3R) prensiplerini şirket kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getirerek; doğaya olan sorumluluğuyla kaynakları daha bilinçli kullanmayı ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlıyor. Örneğin Arçelik ile geliştirilen kahveden yapılmış kahve makinası (Telve Duo) projesi çerçevesinde, kahve atıklarının toplanarak Arçelik'in Telve Duo makinasının alt aksamında biyokompozit malzeme olarak kullanılması sağlanıyor. Bu proje ile birlikte kahve atığı kaynaklı atık miktarını yüzde 50 azaltması ve kahve atıklarının karbon emisyon seviyesinin yüzde 10'ununun engellenmesi hedefleniyor. Divan Grubu, 2023 yılında belirlediği hedef doğrultusunda, oda başına su tüketimini yüzde 2 oranında azaltarak su kaynaklarının korunmasına yönelik taahhüdünü de somut adımlarla pekiştiriyor. 

 Divan Grubu, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitlilik temelli gıda ve konaklama kültürünü; etik, eşitlikçi, kapsayıcı bir yönetim anlayışı ve çevresel varlıkları koruyan bir üretim yaklaşımı ile insana, doğaya ve ekonomik kalkınmaya katkılarını aralıksız sürdürüyor. 

 

 

ABONE OL