Dolar $
32.94
%-0.02 -0
Euro €
35.82
%-0.21 -0.07
Sterlin £
42.46
%-0.22 -0.09
Çeyrek Altın
4140.85
%0.89 35.98
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Perşembe 25 Temmuz 2024 16:00

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İSRAİL'İN UNRWA'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK NİTELENDİRMESİ KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Parlamentosu'nun, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) terör örgütü olarak tanımlama çabasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in UNRWA'yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez

Bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail Parlamentosu’nun UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelemeye dönük çalışmalarının, İsrail’in Filistin halkını ve Filistinli kimliğini yok etmeye yönelik saldırılarının yeni bir aşaması olduğunu bildirdi.

1949 yılında BM Genel Kurulu tarafından kurulmuş olan UNRWA’nın binlerce Filistin mültecisine hayati hizmetler sunduğu ve Filistinlilerin kendi topraklarına dönüş haklarının simgesi olduğu aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsrail, UNRWA’yı itibarsızlaştırmak suretiyle Filistin mültecilerinin en temel haklarını ellerinden almak istemektedir. Gazze’deki UNRWA okullarına sığınan sivil halkı hedef alan ve son dokuz ayda 200’e yakın BM çalışanını öldürmüş olan İsrail’in UNRWA’yı terör örgütü olarak nitelendirmesi kabul edilemez.”

Açıklamada Türkiye’nin UNRWA’ya güçlü desteğini sürdüreceği belirtilerek, “Uluslararası toplumu UNRWA’ya yönelik saldırılar karşısında seslerini yükseltmeye ve Ajansa destek vermeye davet ediyoruz.” denildi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR