Dolar $
33.75
%0.18 0.06
Euro €
37.35
%0.52 0.19
Sterlin £
43.84
%0.4 0.17
Çeyrek Altın
4463
%0.29 12.65
SON DAKİKA
GÜNDEM Pazartesi 19 Ağustos 2024 15:43

DİLAN POLAT'A TAHLİYE

Mahkeme, Dilan Polat davasında tahliye kararı verdi.

Dilan Polat'a tahliye

Hakkında kara para aklama, yasadışı bahis gibi pek çok suçlama bulunan ve tutuklu yargılanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat hakkında tahliye kararı verildi.

Polat, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Anadolu 8'inci Mahkemesi, 'MASAK raporuna atıfta bulunarak mevcut deliller' doğrultusunda tahliye kararı verdi.

11 aydır hapiste olan Polat'ın 4 Eylül'de ise tutuksuz bir şekilde yargılanmasına başlayacak.

İddiaya göre savcı,

MASAK raporunda Dilan Polat'a suç isnat edilmemesini

Adli Tıp'tan gelen, yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda koruma ve tedavi altına alınması yönündeki görüşü

Tutuklulukta geçirdiği süre ve mevcut delil durumunu birlikte değerlendirip tahliye olması yönünde görüş bildirdi.

Tutuksuz yargılanmak ne demek?

Davada tutuksuz yargılanmak, bir şüphelinin dava süresince cezaevinde tutulmadan, serbest bırakılarak yargılanması anlamına gelir.

Bu durumda, kişi dava sürecinde özgürlüğünü korur ancak belirli yükümlülükler altında olur, örneğin yurt dışına çıkış yasağı ya da düzenli olarak adli kontrol için imza verme zorunluluğu gibi. Tutuksuz yargılama, kişinin suçlu olup olmadığının henüz kesinleşmediği durumlarda uygulanan bir tedbirdir.

Polat'ın ailesinden konuya dair ilk paylaşım yapıldı:

Ne olmuştu?

1 Kasım 2023’te İstanbul merkezli altı ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Bu operasyonların sonucunda, 5 Kasım 2023’te Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında yer aldığı 16 kişi tutuklanmıştı. Ayrıca, mahkeme 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti.

Sağlık sorunları yaşayan ve kendine zarar veren Dilan Polat’ın tahliyesi talep edilse de, mahkeme bu talepleri reddetti ve tutukluluğu devam etmişti.

Geçtiğimiz ay, Dilan Polat, Engin Polat ve diğer dört tutuklu sanığın avukatları, dava kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun hazırladığı raporun ardından 19 Temmuz’da Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müvekkillerinin tutukluluğuna itirazda bulundu.

Mahkeme aynı gün bu itirazı değerlendirdi ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu dört sanığın itirazlarını reddetmişti.