Dolar $
34.14
%0.23 0.07
Euro €
38.01
%-0.22 -0.08
Sterlin £
45.13
%-0.15 -0.07
Çeyrek Altın
4513.1
%0.34 15.32
SON DAKİKA
iş bankası web
iş bankası mobil
Teknoloji Perşembe 29 Ağustos 2024 02:19

DİAFONBOX İLE TÜM EVLER AKILLANACAK

1989'da kurulduğundan bu yana İstanbul'da ürettiği yüksek katma değerli ürünleri dünya pazarına sunan Multitek, diyafon- interkom pazarında dinamikleri değiştirecek yeni ürünü DiafonBox'ı kamuoyuna sundu.

DiafonBox ile tüm evler akıllanacak

Hem yazılımı hem de donanımı Multitek mühendisleri tarafından geliştirilen DiafonBox, diyafon sistemlerinde bir ilk olma özelliği taşıyor ve sektöründe çığır açıyor. Yeni ürün, apartman içi haberleşme sistemi bulunan her türlü konutun kablo ve cihaz değiştirmeye gerek kalmadan akıllı evlere dönüşmesini sağlıyor.

Multitek Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ece Demirkol ‘’35 yıllık deneyime sahip bir Ar-Ge şirketi olarak, akıllı ev pazarında kendi donanım ve yazılım mühendislerimizle çok önemli bir değişime imza attık. İlk etapta 250 bin konutun dönüşümüne imza atmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Multitek Yönetim Kurulu Üyesi Erman Demirkol ise akıllı interkom pazarında Multitek’in Türkiye’de pazar lideri olduğunu belirterek ‘’ DiafonBox ihracatımıza da büyük katkı sağlayacak. Özellikle Avrupa pazarında büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Çünkü orada konut stoğu oldukça eski ancak akıllı ev sistemlerine olan talep artıyor. DiafonBox şu anda bu ihtiyacı karşılayacak en iyi ürün.’’ dedi.

28 Ağustos, İstanbul

1989’dan bu yana apartman-konut içi haberleşme sistemleri konusunda öncü olan, yüzde 100 yerli üretim yapan ve Türkiye’deki tek akıllı interkom üreticisi Multitek, Raffles İstanbul’da düzenlediği basın toplantısı ile yeni ürünü DiafonBox’ı kamuoyuna sundu. Toplantıya Multitek Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Demirkol, Yönetim Kurulu Üyesi Erman Demirkol ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ece Demirkol katıldı.

Toplantıda konuşan Multitek Genel Müdürü Ece Demirkol, DiafonBox’ın 3 yıla dayanan bir ar-ge çalışmasının ürünü olduğunu ifade ederek, diyafon pazarında bir ilk olduğunu söyledi. Demirkol ‘’ DiafonBox apartman içi haberleşme sistemlerinde bir devrim yapıyor.Bu ürünü eski veya yeni kurulan analog interkom sistemlere takılan bir teknoloji dönüştürücü cihazı olarak düşünebilirsiniz. DiafonBox’ın takıldığı diyafon/interkom sistemleri cep telefonu üzerinden kontrol edilebilir hale geliyor. Kapı çaldığında çağrı anında tüm aile bireylerinin cebine geliyor, yanıtlayan kişi cep telefonu üzerinden kapı ile görüntülü konuşup kapı kilidini açabiliyor. Böylece binada kablo ve cihaz değiştirmeye gerek kalmadan mobil bir interkom sistemi kuruluyor. Akıllı ev cihazları ile genişletilebilen sistem ile düşük donanım maliyetiyle evler akıllı hale geliyor.’’ dedi.

Yüksek teknoloji üretiyoruz!

Multitek IP interkom ürünlerinin Android işletim sistemine sahip son derece gelişmiş teknolojik ürünler olduğunu vurgulayan Ece Demirkol, Multitek’in yerli bir Ar-Ge şirketi olduğunu ve bu odakla hareket ettiğini belirterek ‘’Ar-ge bizim için bir tutku demek. 2017 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi olarak nitelendirilen alanımızdaki ilk firma olduk. Her yıl en az 2 adet TÜBİTAK/TEYDEB projesi gerçekleştiriyoruz. Sektörün geleceğini belirleyen teknolojiler geliştirmek, kullanıcıların hayatlarına konfor ve güvenlik katan yeni teknolojiler üretmek işimizin en keyifli yanı. Örneğin Akıllı IP interkom ve bulut tabanlı IP interkom projelerimiz birçok ödüle layık görülen projeler oldu. Büyük ticari başarı da gösteren akıllı interkom bugün global firmalarla yarışıyor, hatta teknoloji olarak dünya standartları ayarında yer alıyor. IP interkomlarımız neredeyse bir akıllı telefon gibi. Bunu Türkiye’de yapabilen bir rakibimiz yok. Dünyada ise yapan çok fazla şirket yok. Şimdi Diafonbox ile rakiplerimizin de önüne geçtik’’ diye konuştu.

Akıllı posta kutusu!

DiafonBox’ın patentli bir ürün olduğunu ifade eden Demirkol, ‘’DiafonBox ürünü ile yaratacağımız yeni pazar ile mevcut müşterilerimize yeni hizmetler sunmayı hedefliyoruz. Akıllı interkom tarafında ise pazar liderliğini sürdüreceğiz. Bulut tabanlı analog ve IP ürünlerimize yenilikçi hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Yenilikçi teknolojilerimizden biri de Akıllı Posta Kutusu. İngiltere’den gelen bir talep üzerine geliştirdiğimiz bu ürün için yine İngiltere'de bir şirket kurduk. Global pazarlarda daha etkin bir rol almayı ve global bir marka olarak tanınmayı hedefliyoruz. Uzun vadede akıllı bina teknolojileri sektöründe lider konumumuzu sürdürerek, Ar-Ge faaliyetlerine yatırım yapmayı sürdüreceğiz.’’ dedi.

Akıllı ev pazarı büyüyor

Dünyada akıllı ev pazarının 81 milyar dolar, Türkiye’de ise 100 milyon dolar civarında olduğunu ifade eden Demirkol, bu pazarın her yıl ortalama yüzde 10 büyüdüğünü söyledi. Türkiye'de akıllı bina ve akıllı ev tarafında penetrasyonun henüz oldukça düşük olduğunu söyleyen Demirkol ‘’ Uzun yıllardır dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak kullanılan diafonlar, kentsel yaşamın ve dijitalleşmenin getirdiği yeni ihtiyaçlar nedeniyle büyük bir dönüşüm geçiriyor. Akıllı ev sistemleri, bina otomasyonları, güvenlik ve uzaktan erişim talebi bu dönüşümü zorunlu kılıyor. Akıllı ev platformlarına bağlanabilen, kullanıcıların, erişimini uzaktan kontrol etmesine ve izlemesine olanak sağlayan interkomlar gün geçtikçe daha popüler oluyor. Multitek'in akıllı interkom sistemleri, apartman ve site sakinlerinin hayatını kolaylaştırmak için tasarlandı. Bugün 1 milyonun üzerinde konutta Multitek ürünlerini görebilirsiniz. Diafonbox ürünümüz ile de ilk etapta 250 bin konutun dönüşümünü sağlamayı hedefliyoruz’’ dedi.

Kilo başına ihracat 200 dolar

Multitek Yönetim Kurulu Üyesi Erman Demirkol ise yaptığı konuşmada, Ar-Ge’ den üretime, satıştan satış sonrası desteğe 200 kişilik bir ekiple uçtan uca hizmet verdiklerini belirtti. Analog interkom, akıllı interkom, telefon santralleri ve yangın alarm sistemleri dahil yaklaşık 250 adet farklı ürünleri olduğunu söyleyen Demirkol ‘’ Farklı akıllı ev protokolleriyle birlikte çalışabilen interkom ürünlerimiz birçok projede güvenle kullanılıyor. Türkiye’nin markalı konut üreticilerinin de ilk tercihi Multitek. Kamuoyunda bilinen markalı konutların çoğu Multitek ürünlerini kullanmakta.’’ dedi

Türkiye’de geniş bir bayi ağıyla hizmet verdiklerini ifade eden Erman Demirkol, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesine de ihracat yaptıklarını söyledi. Demirkol ‘’ Türkiye’nin kilo başına ihracatı 2023 yılında 1,67 dolar. Elektrik elektronikte bu değer 6 dolar civarında. Bizim ana üretimimiz olan IP interkomda ise 200 dolar. Multitek olarak; 35 yıllık sektör tecrübemizi bulut tabanlı yeni teknolojiler ile birleştirerek katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz. Şu anda ciromuzun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturan ihracat aktivitelerimizin, 2025 sonu itibariyle %15’e yükselmesini bekliyoruz. Diafonbox’ın bu konuda büyük katkısı olacak. Özellikle Avrupa pazarında büyük ilgi görmesini bekliyoruz. Çünkü orada konut stoğu oldukça eski ve akıllı ev sistemlerine olan talep artıyor. Diafonbox şu anda bu ihtiyacı karşılayacak en iyi ürün.’’ dedi.

900 TL den başlayan akıllı ev özelliği

DiafonBox’ın fiyatı hakkında da bilgi veren Erman Demirkol, ürünün ömür boyu lisans ücreti dahil apartman paketinde daire başına fiyatının 900 TL civarında olduğunu açıkladı. Demirkol “Bu fiyata kapıdan yapılan çağrıların dünyanın neresinde olursanız olun cep telefonunuza gelmesi dahil. Eğer dairenize aynı zamanda akıllı ev özelliği kazandırmak istiyorsanız bir kerelik ödenecek tutar kullanılan cihaz sayısına bağlı olmakla beraber 10-12 bin lira civarında. Buna hırsıza karşı eklenecek dedektörler dahil. Cepten kumandayla kombinizi kontrol ederek bir senede bu masrafınızı doğal gaz tasarrufu ile telafi edebilirsiniz. DiafonBox olmadan aynı özelliklere sahip akıllı ev, en az 2-3 bin dolarlık maliyet gerektirir.’’ diye konuştu.