SON DAKİKA
Lojistik Perşembe 03 Ekim 2024 02:40

DHL TÜRKİYE KADINLAR İÇİN EN İYİ İŞVEREN OLDU

DHL Supply Chain Türkiye, Great Place to Work Enstitüsü tarafından belirlenen "2024 Best Workplaces for Women" listesinde 500 ve üzeri çalışan kategorisinde bir kez daha ilk sırada yer aldı.

DHL Türkiye kadınlar  için en iyi işveren oldu

DHL Group bünyesinde faaliyet gösteren DHL Supply Chain Türkiye, toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı insan kaynakları stratejileri ile iki yıldır zirvedeki konumunu koruyor. Şirket, kadınların iş gücünde daha fazla yer alması için fırsat eşitliğine önem veriyor ve kadınların her kademede eşit temsil edilmesine yönelik önemli adımlar atıyor. Son bir yılda işe alınanların yüzde 57'sinin kadınlardan oluşması, bu stratejilerin başarılı bir şekilde uygulandığını gösteriyor. Mavi yaka pozisyonlarında da kadın çalışan sayısını artırmak amacıyla "İşler Değişti" projesi hayata geçirildi. 

DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox, şirketin kadın çalışanlara yönelik stratejilerinin önemine değinerek, “Kadınların iş gücünde daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla sadece beyaz yaka çalışanlarımız değil, tüm kademelerde kadınların eşit şekilde temsil edilmesi için stratejik adımlar atıyoruz” dedi. Kadınların kariyer gelişimini desteklemek için düzenlenen programlarda katılımcı oranının yüzde 20 ve üzerinde olmasına özen gösteriliyor. 

Cox, DEIB (Çeşitlilik, Eşitlik, Kapsayıcılık, Aidiyet) stratejisi çerçevesinde, işe alımdan eğitime kadar tüm süreçlerde toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Kadınların liderlik pozisyonlarına gelmeleri için mentorluk projeleri ve gelişim programları ile destek sağlandığını ifade etti. 

DHL Supply Chain Türkiye, kadınların sektörde daha fazla temsil edilmesi ve liderlik rollerine hazırlanması konusunda öncü rolünü sürdürmeyi amaçlıyor.