Dolar $
33.1
%0.05 0.01
Euro €
36.28
%0.14 0.05
Sterlin £
42.99
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
4303.41
%0.1 4.4
SON DAKİKA
Serpil PORTAKAL | Lojistik Çarşamba 17 Temmuz 2024 11:47

DHL SUPPLY CHAİN TÜRKİYE, İKİNCİ GDP UYUMLU AKTARMA MERKEZİ SERTİFİKASINI ALDI

DHL Supply Chain Türkiye, Ankara Aktarma Merkezi'nin ardından İzmir Aktarma Merkezi için de T.C. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından verilen İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP – Good Distribution Practices) uyumlu aktarma merkezi sertifikasını aldı. Sağlık sektörüne yönelik yatırımlarını sürdüren ve Türkiye'de bir aktarma merkezine bu sertifikayı alan ilk şirket olan DHL Supply Chain Türkiye, bu hizmet ağını ülke geneline yaymak üzere çalışmalarına devam ediyor.

DHL Supply Chain Türkiye, ikinci GDP uyumlu aktarma merkezi sertifikasını aldı

 Dünyanın önde gelen lojistik şirketi DHL Group bünyesinde yer alan DHL Supply Chain Türkiye, İzmir Aktarma Merkezi ile İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP – Good Distribution Practices) uyumlu aktarma merkezi sertifikasını aldı. Bu sertifikayı Ankara Aktarma Merkezi ile Türkiye’de alan ilk şirket olan DHL Supply Chain Türkiye, İzmir Aktarma Merkezi’nde de GDP uyumlu hizmet verecek. Şirket, İzmir bölgesinde dağıtım ağı vasıtasıyla müşterilerine, GDP yönetmeliğine tam uyumlu taşıma imkanını sunacak.

 

2023’te Türkiye’de yürürlüğe giren ve T.C. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından verilen GDP yönetmeliğine uyumlu aktarma merkezi sertifikası, ilaç sektöründe tedarik zincirinin güvenliği ve kalitesini sağlamak amacıyla kullanılıyor. Bu sertifikaya sahip şirketler, ilaçların üretimden depolanmaya, taşıma ve dağıtıma kadar olan süreçleri uygun bir şekilde yönettiklerini taahhüt ediyor. DHL Supply Chain Türkiye, uyumlu aktarma ve depolama merkezi, sıcaklık kontrollü araç filosu, sağlık sektöründe tecrübeli insan kaynağı ve bilgi teknolojileri altyapısı ile GDP yönetmeliğine uyumlu aktarma merkezi sertifikalı aktarma merkezi altyapısını genişletiyor. 

 

GDP sertifikalı aktarma merkezlerine ikincisini eklemenin gururunu yaşadıklarını belirten DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Buket Cox, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Ankara’nın ardından İzmir Aktarma Merkezi’miz için de GDP yönetmeliğine uyumlu aktarma merkezi sertifikasını alarak sağlık lojistiği alanındaki yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İlaçların güvenli bir şekilde üretildiğini, taşındığını ve dağıtıldığını gösteren bu belge ile Türkiye sağlık sektöründe ilaçların güvenliğinin, kalitesinin ve bütünlüğünün sağlanmasına da destek oluyoruz. Lojistik sektörünün dünya lideri DHL Group bünyesinde yer alan bir şirket olarak, hem global deneyimimizi ve kaynaklarımızı hem de yerel yetkinliklerimizi kullanarak diğer bölgelerdeki aktarma merkezlerimiz için de GDP yönetmeliğine uyumlu aktarma merkezi sertifikası başvuru süreçlerine devam ediyor, bu hizmeti tüm Türkiye’ye sunmayı hedefliyoruz.” 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR