Dolar $
32.2
%-0.01 -0
Euro €
34.99
%-0.03 -0.01
Sterlin £
40.91
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
4101.78
%0.17 7.04
SON DAKİKA
Denizcilik Çarşamba 03 Mart 2021 02:05

DFDS'NİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFİ: YEŞİL LOJİSTİK

Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa'nın lider firması DFDS, 2020 global sürdürülebilirlik çalışmalarını içeren raporunu açıkladı.

DFDS'nin sürdürülebilirlik  hedefi: YEŞİL LOJİSTİK

DFDS, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çevresel ayak izini kademeli bir biçimde azaltarak 2050 yılına kadar iklim nötr duruma gelmeyi taahhüt ediyor. DFDS, 2030 yılında CO² emisyonlarını %45 oranında azaltacak. DFDS Grubu Başkanı ve CEO'su Torben Carlsen sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Bugün şirketimizin %23'ü kadınlardan oluşuyor ve amacımız, 2023'e kadar bu oranı %30'a çıkarmak. 2020 gibi zorlu bir yılın ardından, sürdürülebilirlik konusunda kaydettiğimiz ilerlemeyle gurur duyuyorum.”

Avrupa’nın en büyüğü olacak

DFDS iklim planı doğrultusunda Esbjerg'deki yeni bir üretim tesisinden yeşil, CO2-nötr amonyak satın almayı taahhüt etti. “Amonyağa Güç Verme” adlı projeye katılımla DFDS, Danimarka Esbjerg’de Avrupa'nın en büyük çevre dostu amonyak üretim tesislerinden birini kuracak. Ortaklar arasında Arla, Maersk, Danish Crown ve DLG yer alıyor. Proje, yeşil hidrojen, yeşil metanol ve MASH biyoyakıt dahil olmak üzere alternatif fosillerden oluşan DFDS yakıt öngörülerine yeşil amonyağı da ekliyor. 

"Sıfır emisyonlu gemiler"

DFDS Grubu Başkanı ve CEO'su Torben Carlsen ortaklık hakkında şunları söyledi: "Yakıt kullanıcıları ve üreticilerinin bilim adamları ve toplumla iş birliği, sürdürülebilir yakıtları fosil yakıtlara gerçekçi alternatifler olarak sunmanın en hızlı yoludur. Bu ortaklığın, sıfır karbon salınımlı gemi operasyonları hedefimize ulaşmamıza yardımcı olacağını umuyorum. DFDS, çevre dostu amonyak satın alma taahhüdünde bulunarak, alternatif yakıtlarda yeniliği teşvik etmeye yardımcı olacak. Alternatif yakıtlar bulmak, DFDS'de ve genel olarak denizcilik endüstrisinde çevre dostu yeşil bir geçiş için temel olarak değerlendiriliyor. Amonyağa Güç Verme Projesi, yaklaşık 50.000 ton yeşil yakıt üretmeyi ve muhtemelen bir Kuzey Denizi yakıt merkezi olarak hizmet vermeyi hedefliyor. Tesisin 2026 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Çevreci yakıt için inovasyon

DFDS, çevreci yakıt alternatifleri bulmak için 2020'de sürdürülebilir yakıt alanında iki iş birliği başlattı. Kopenhag'da bir hidrojen ve e-yakıt üretim tesisi geliştirilmesi amaçlanırken, elektrikle çalışan ve yalnızca su açığa çıkaran, %100 hidrojen yakıtlı bir feribot üretmek amaçlanıyor. DFDS iş birliği ve inovasyonları hızlandırıp, gelecek yıllarda DFDS bünyesinde ve lojistik sektöründe dönüşüm ve sürdürülebilirlik sağlayacak. 


ABONE OL