Dolar $
32.69
%0.35 0.11
Euro €
35.4
%0.32 0.11
Sterlin £
41.88
%0.46 0.19
Çeyrek Altın
4068.76
%1.17 46.58
SON DAKİKA
DÜNYA Perşembe 03 Eylül 2020 08:59

"DEVLET DESTEĞİ TOPARLANMAYI YAVAŞLATACAK"

San Francisco Fed Başkanı Daly, kısılan devlet desteğinin ekonomik toparlanmayı yavaşlatacağını söyledi.

"Devlet desteği toparlanmayı yavaşlatacak"

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kısılan devlet destek çabalarının, eğer tekrar artırılmazsa, büyümeyi yavaşlatacağını söyledi.

Daly, video konferans yoluyla yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Daly, "Son kesintilerin ardından mali desteğin artırılması uygun olacak," dedi. Konu hakkında detay vermeyen Daly, desteğin önceki seviyesine yükseltimemesi durumunda, bunun büyüme için "sorun" oluşturacağını ve toplumun en fazla güçlük çeken kısmı üzerinde "orantısız" etkisinin olacağını kaydetti.

Fed yetkilileri, genişletilmiş işsizlik sigortası imkanı dahil koronavirüsten etkilenen Amerikalılara yardıma yönelik devlet çabalarını destekliyorlar. Bu çabaların bazıları Kongre'de yaşanan tıkanmadan dolayı durmuş durumda ve bazı Fed yetkilileri bunun sorun yaratabileceği uyarısında bulunuyor.

Daly, öte yandan, Fed'in geçen hafta "ortalama" yüzde 2 enflasyon hedefi uygulamasına geçerek politika oluşturma sürecine yönelik yaklaşımında değişikliğe gitmesinin para politikasını daha verimli kılacağını söyledi. Daly, Fed'in ekonomiye daha fazla destek sağlama ihtiyacında olması durumunda, bunu faizlerin gelecekte izleyeceği yol konusunda daha güçlü bir sözlü yönlendirmede bulunarak ve varlık alım hızını artırarak yapabileceğini sözlerine ekledi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR