Dolar $
32.67
%0.26 0.08
Euro €
35.41
%0.33 0.11
Sterlin £
42.03
%0.36 0.15
Çeyrek Altın
4090.72
%1.72 68.27
SON DAKİKA
Umut ÇELİK | GÜNDEM Perşembe 04 Temmuz 2024 10:00

DEVA PARTİLİ KARAL'DAN BAKAN ŞİMŞEK'İN DEZENFLASYON AÇIKLAMASINA TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, 'Dezenflasyon süreci başladı' açıklaması ile ilgili değerlendirme yaptı.

DEVA Partili Karal'dan Bakan Şimşek'in dezenflasyon açıklamasına tepki

Karal, "Vatandaş çarşıda, pazarda enflasyonu iliklerine kadar hissederken, gerçek enflasyon yüzde 100'ün üzerindeyken, verileri kağıt üzerinde düşüren TÜİK'e göre hesaplamak da dezenflasyona etki sağladı mı Sayın Bakan?” diye sordu.

DEVA Partili Hasan Karal, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı enflasyon oranlarının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sosyal medyadan yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından açıklanan enflasyon verileri ile TÜİK’in açıkladığı veriler arasında ‘uçurum’ olduğunu belirten Milletvekili Karal, TÜİK’in enflasyonu düşük göstermek için elinden geleni yaptığını söyledi.

Milletvekili Karal, Bakan Şimşek’in, TÜİK’in verilerini baz alarak ifade ettiği ‘Dezenflasyon süreci başladı’ şeklindeki açıklamalarına da tepki gösterdi. Karal, Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

“Bugün başladığını ifade ettiğiniz 'dezenflasyon süreci'ne acaba enflasyon verisini yükseltmemek için yüzde 38'lik elektrik zammını önceden açıklamak da etkili oldu mu Sayın Bakan? Vatandaş çarşıda, pazarda gerçek enflasyonu iliklerine kadar hissederken, gerçek enflasyon yüzde 100'ün üzerindeyken, verileri kağıt üzerinde düşüren TÜİK'e göre hesaplamak da etki sağladı mı Sayın Bakan? Pahalılık had safhadayken, vatandaş yokluktan inim inim inlerken 'enflasyonu artıracak' diye asgari ücrete zam yapmamak, emekliye refah payı vermemek de dezenflasyon sürecinin başlamasına etki etti mi Sayın Bakan? 'Kararlılıkla' uyguladığınızı politikalarla milyonlarca asgari ücretliyi, emekliyi açlığa; memuru, öğretmeni, polisi yoksulluğa mahkûm etmek de bu sürece katkı sağladı mı Sayın Bakan?"

ABONE OL