Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.1
%0.26 0.09
Sterlin £
42.95
%0.24 0.1
Çeyrek Altın
4243.21
%1.03 42.59
SON DAKİKA
Göksel ÇAKIR | GÜNDEM Perşembe 11 Temmuz 2024 15:00

DEVA PARTİLİ KARAL: ÜLKE NÜFUSUNUN YÜZDE 20'Sİ SOSYAL YARDIMLARA MUHTAÇ HALE GETİRİLDİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, sosyal yardım alan vatandaş sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti.

DEVA Partili Karal: Ülke nüfusunun yüzde 20'si sosyal yardımlara muhtaç hale getirildi

DEVA Partili Karal, yaptığı yazılı açıklamada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının verilerine göre 1 Haziran 2024 itibarıyla yardıma muhtaç hane sayısının 4 milyon 278 bine ulaştığını söyledi.

2024 yılı ocak ayına göre sosyal yardım alan hane sayısının 498 bin arttığına dikkat çeken Milletvekili Karal, resmi rakamlara göre sosyal yardımlarla yaşamını sürdüren vatandaş sayısının da 17 milyon 114 bin 912'ye ulaştığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerinin Türkiye’deki ekonomik krizi ve derin yoksulluğu gözler önüne serdiğini ifade eden Karal, “Rakamlar o kadar içler acısı ki her 5 vatandaşımızdan 1’i ne yazık ki devlet yardımı olmasa geçinemeyecek duruma getirilmiş. AK Parti, kuruluşunda ‘Ben fakirliği daha da azaltacağım, sosyal yardımı devletten en az alan ülke haline dönüştüreceğim’ diye yola çıktı. Ancak iktidara geldiğinde 1 milyonun üzerinde sosyal yardım alan kişi sayısı varken, bugün bu rakam 5 milyona yaklaştı.” diye konuştu.

Karal, toplumun, her geçen gün daha fazla devletin eline muhtaç hale getirildiğinin altını çizdi. Hükümetin her fırsatta yaptığı sosyal yardımlarla, yardım alan vatandaşının çokluğuyla övündüğünü kaydeden Karal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir hükümet, sosyal yardımlardan medet ummaz, ‘Ben bu kadar vatandaşıma sosyal yardım yapıyorum’ diye övünmez. Devlet, ‘İstihdamı artırdım, işsizliği azalttım, ekonomik gelişmişliği sağladım ve ben devlete muhtaç olan değil, daha çok işveren konumuna gelen insanların sayısını artırdım’ diyerek övünebilir. Ama görüyoruz her platformda, Cumhurbaşkanı, Bakanlar, hükümet yetkilileri ‘Şu kadar kişiye yardım yaptık, şu kadar sosyal yardım harcaması yaptık’ diye övünüyor. Ne hazin…”

DEVA Partili Karal, Ak Parti’nin son yıllarda ortaya koyduğu yanlış politikalar dolayısıyla ülkede yoksulluğun arttığına dikkat çekti.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR