Dolar $
33.09
%0.28 0.09
Euro €
36.11
%0.27 0.09
Sterlin £
42.91
%0.16 0.06
Çeyrek Altın
4229.08
%0.69 28.63
SON DAKİKA
Ayşe KIRCA | GÜNDEM Cuma 12 Temmuz 2024 13:00

DEVA PARTİLİ ESEN: TÜİK BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ DENETİME TABİ OLMAK ZORUNDA

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde DEVA Partili vekiller ve emeklilerle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

DEVA Partili Esen: TÜİK bağımsız ve tarafsız denetime tabi olmak zorunda

Esen, DEVA Partili Milletvekili mevkidaşları İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili  İfraf Karatutlu ve Ankara İl Başkanlığı ile TÜİK önünde emeklilerle buluştu.

Esen yaptığı basın açıklamasında TÜİK’in açıklanan, ancak geri çekilen enflasyon sepetindeki rakamlardan örnekler verdi. Maaşların, kasıtlı olarak yanlış verilerle hesaplanan enflasyon nedeniyle düşük kalmasını kabul etmediklerini belirten Esen, “TÜİK konusunda beklentimiz ise çok net: Bağımsız-Tarafsız bir denetlemeye tabi olması! Hükümet çıkarlarına göre rakam ortaya koymak yerine, bağımsız bir denetleme kuruluşu tarafından denetlenerek doğru, şeffaf hesaplamaları ortaya koyması” dedi.

TÜİK enflasyon sepetindeki 33,66 kuruşluk doctor muayene ücreti için “Hangi doktor bu? Şu elimdeki dövizde görünen, sünnet de yapan, diş de çeken, nal da çakan mı?” dedi ve mevkidaşı DEVA Partili Karatutlu’nun bir doktor olarak yorum yapmasını istedi. Karatutlu, “Ben 34 yıllık doktorum, il sağlık müdürlüğü dahil çok sayıda görev de aldım, eğer varsa bu rakama muayene TÜİK söylesin, ben de oraya muayene olacağım!” dedi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR